Yolcu uçağı göle düştü

Tanzanya'da Precision Air'e ait bir yolcu uçağı kötü hava koşulları nedeniyle yerel saatle sabah 10.50'de (0750GMT) Victoria Gölü'ne düştü. Tanzanya Polisi Kagera Bölgesi Müdürü William Mwampaghale, basına yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları yüzünden Viktorya Gölü'.

Yolcu uçağı göle düştü

Tanzanya'da Precision Air'e ait bir yolcu uçağı kötü hava koşulları nedeniyle yerel saatle sabah 10.50'de (0750GMT) Victoria Gölü'ne düştü.

Tanzanya Polisi Kagera Bölgesi Müdürü William Mwampaghale, basına yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları yüzünden Viktorya Gölü'ne düşen uçaktaki 26 yolcunun kurtarıldığı bilgisini paylaştı.

Yaralıların tedavi için Kagera Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade eden Mwampaghale, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Uçakta 39 yolcu, 4 mürettebat var

Mwampaghale, Darüsselam şehrinden Bukoba Havalimanı'na sefer yapan uçakta 39 yolcu ve 4 kişilik mürettebatın bulunduğunu belirtti.

Tanzanya makamları henüz herhangi bir can kaybı olup olmadığını doğrulamazken, Precision Air, ticari merkez Darüsselam'dan Bukoba'ya giden PW494 uçuş numarasının "Bukoba Havalimanı'na yaklaşırken bir kazaya karıştığını" söyledi.

Bukoba Havaalanı gölün kıyısında bulunuyor ve yerel yetkililere göre kaza mahalli pistten sadece birkaç yüz metre uzaklıkta.



Kurtarma botlarıyla çevrili uçağın sarı ve yeşil gövdesi batmış

Şu anda Çin'i ziyaret eden Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, "kurtarma operasyonları devam ederken sakin olun" çağrısında bulundu.

“Victoria Gölü'nde Precision Air'e ait bir yolcu uçağının karıştığı kaza haberini derin bir şokla aldım. Kurbanlara en içten taziyelerimi gönderiyorum” dedi.

Nepal'de yolcu uçağı düştü! 50 ölü

İran'da yolcu uçağı düştü: 66 ölü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER