Yunan basını yazdı: Türkiye 100 sene sonradan baştan bölgesel şiddet haline geldi

Türkiye'nin, Libya'da Birleşik Insanlar (BM) tarafından belli Ulusal Mutabaka Hükümeti ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Alan (MEB) Anlaşması, deniz gücünü her tarafta gündeme getirdi.

Yunan basını yazdı: Türkiye 100 sene sonradan baştan bölgesel şiddet haline geldi

Türkiye'nin, Libya'da Birleşik Insanlar (BM) tarafından belli Ulusal Mutabaka Hükümeti ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Alan (MEB) Anlaşması, deniz gücünü her tarafta gündeme getirdi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki başarısı bilhassa Yunan basınının dikkatini çekti. Yunanistan'ın tirajı yüksek gazetelerinden Kathimerini'de bulunan ve Vassilis Nedos'un imzasını taşıyan bir makalede, 100 yıl daha sonra yöresel güçler oyununa geri döndüğü ifade edildi.

"100 YIL SONRA YENİDEN BÖLGESEL GÜÇLER OYUNUNA GERİ DÖNDÜ"

Nedos'un yazısında Türkiye'nin Libya ile yaptığı MEB anlaşmasının Yunanistan'ın hakimiyet haklarını daralttığı belirtilirken, bilhassa on iki ada sınırının bu MEB ile kesildiğini, dolayısıyla Yunanistan'ın sahada büyük bir darbe yediğini söyledi. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki fiili hegemonik güç haline geldiğini gösteren Yunan gazeteci, Deniz Kuvvetlerinin mevcut formu ve donanımı baştan sona Türkiye'nin 100 sene sonra bölgesel güçler oyununa geri döndüğünü söyledi.

Nedos'un kaleme aldığı yazıda, "Türkiye, askeri güçte büyük bir zorlama ve son on yılda bu alanda yaptığı büyük yatırımlarla bölgesel güçler oyununa geri döndü." ifadeleri yer aldı.

YALNIZCA NİTELİKLİ ORDU VE YERLİ SİLAHLAR ETKİLİ OLMADI

Türkiye'nin baskı haline gelmesinin sadece kaliteli ordu ve yerli-milli silahlarla olmadığı söylenirken, Türk donanmasının Adriyatik'te dahi mevcudiyetinin bulunması nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

Yazıda keza Türkiye'nin yöresel gücüne rekabet edebilmesi ve daha alçak edilememesi için Türkiye'nin hamlelerini bakmak yerine "Fosilleşmiş ideolojik tartışmalarla yok, detaylı ve geleceğin inşa edildiği egzersiz planları ile" hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yunan basını yazdı: Türkiye 100 yıl sonra yeniden bölgesel güç haline geldi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER