Yunan milletvekilinden çarpıcı itiraf: Türkiye'den korkuyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmaları tüm hızıyla devam ederken; bu durum Yunanistan gündeminden düşmüyor.

Yunan milletvekilinden çarpıcı itiraf: Türkiye'den korkuyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmaları tüm hızıyla devam ederken; bu durum Yunanistan gündeminden düşmüyor. Komşudan sürekli gerilimi tırmandıracak talimatlar yapılırken Yunan milletvekili Nikos Filis'ten çarpıcı bir itiraf geldi. Filis, Yunan hükümetinin Türkiye'den korktuğunu dile getirdi ve ülkesinin dış politikadaki tavrını eleştirdi.

"KORKAK BİR HÜKÜMETİMİZ VAR"

Kontranews'e konuşan Yunan delege Filis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler üzerinden hükümete yüklendi. Hükümetin dış politikasına tepki belirten Yunan vekil, "Türkiye'nin Suriye, Libya ve Güney Kıbrıs EEZ'de (Münhasır Ekonomik Alan) önemli bir yöresel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde ABD'nin planlarına yan korkak bir hükümetimiz var" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN PROVOKATİF DAVRANIYOR

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını hazmedemeyen, hem Akdeniz keza de Ege'de TSK karşısında ufak duruma düşen Yunanistan, Türkiye'yi provoke etmeye karşın söylemlerde bulunuyor. Bu kapsamda Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros Türkiye'ye savaş tehdidinde bulunmuştu. Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar bu tehdide, "Yunanistan'ın matematiksel olarak bizimle savaşma şansı yok" biçiminde cevap vermişti.

öte taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın küçük düşürücü açıklamaları sonrası "Haddinizi bilin" çıkışında bulunmuştu.

Yunan milletvekilinden çarpıcı itiraf: Türkiye'den korkuyoruz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER