Yunanistan, Libya'da umudunu darbeci Sisi'ye bağladı: Türkiye'nin şansı yok

Libya'da başkent Trablus'taki Milli Mutabakat Hükümeti (UMH) yönetimindeki birliklerin Sirte ve Cufra kentlerini darbeci general Hafter'in elinden geri olmak için başlattığı işlem sürüyor. Dünya Libya'yı saniye saniye izlerken, gözler düğümün çözüleceği ve Sisi'nin "kırmızı.

Yunanistan, Libya'da umudunu darbeci Sisi'ye bağladı: Türkiye'nin şansı yok

Libya'da başkent Trablus'taki Milli Mutabakat Hükümeti (UMH) yönetimindeki birliklerin Sirte ve Cufra kentlerini darbeci general Hafter'in elinden geri olmak için başlattığı işlem sürüyor.

Dünya Libya'yı saniye saniye izlerken, gözler düğümün çözüleceği ve Sisi'nin "kırmızı çizgi" duyuru ettiği Sirte'de. Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kaybetmesini isteyen Yunanistan medyası ise, gerçeklere dayanmayan haberleriyle dünyayı yanıltmaya çalışıyor.

"TÜRKİYE SİRTE KONUSUNDA BLÖF YAPIYOR" İDDİASI

Askeri haberler yayınlayan dergi ve internet sitesi Militaire.gr, son olarak skandal bir habere imza attı. Haberde, "Türkiye'nin Sirte konusunda blöf yaptığı" ve "Mısır aleyhinde hiç şansı olmadığı" ileri sürüldü. Türkiye'nin bölf yaparak Hafter milislerini Sirte'den uzaklaştırmak istediğini bahis edilen haberde, "Türkiye'nin burada savaşa girecek gücü olmadığı" ileri sürüldü.

Yunan medyasından skandal haber: Türkiye'nin Sirte'de savaşa girecek gücü yok

"MISIR KARŞISINDA KAYBETMEYE MAHKUM"

Haberde ayrıca Darı'ın batı sınırında bulunan bölgeyi tanıdığı, oysa Türkiye'nin bu bölgeyi tanımadığı için "Darı karşısında kaybetmeye hükümlü" olduğu çıkarımı yapıldı.

TÜRKİYE'Yİ KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yunanistan medyası daha önce de aynı haberlerle Türkiye'yi kışkırtmaya çalışmıştı. Geçen yıl Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Deniz Sınırları Yetki Alanı Mutabakatı, Yunanistan'ın hak iddia ettiği alanlarla çakışmıştı. Yunanistan bu sebeple darbeci general Halife Hafter'i desteklemeye başlamıştı.

Hafter'in bir başka destekçisi olan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'nin "Sirte kırmızı çizgimiz. Sınırlarımız içinde veya dıştan göreve gitmek için hazırlanmış olun" açıklaması, Libya'ya operasyon sinyali olarak yorumlanmıştı. Hafter'in Sirte'yi kaybetmesi halinde Mısır ordusunun Libya'ya gireceği tehdidini savuran Sisi'ye, beklendiği gibi bölgedeki müttefikleri derhal destek vermişti.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), peş peşe yaptıkları açıklamalarla Sisi'nin Haziran ayı başında duyurduğu mütareke talebinin arkasında durmuştu.

Yunanistan, Libya'da umudunu darbeci Sisi'ye bağladı: Türkiye'nin şansı yok
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER