Zara Rusya'ya dönüyor

Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Oysho, Bershka, Stradivarius markalarının sahibi olan İspanyol moda grubu Inditex’in Rusya’daki bölümünün yeni sahibi Daher Group, ilk baharda yeni adıyla ilk Zara mağazalarını açabilir. Kommersant gazetesi, İspanyol İnditex’in Rusya’daki işin.

Zara Rusya'ya dönüyor

Kommersant gazetesi, İspanyol İnditex’in Rusya’daki işini Lübnan merkezli Daher Group’a devrettiği Zara mağazalarının ilkinin kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri ile başkent Moskova’daki Aviapark alışveriş merkezinde “Maag” adıyla açılabileceğini yazdı.

Zara’nın işini devralma işlemleri uzun süren Daher’in Rusya pazarında tüketici taleplerindeki azalma, artan iş yapma maliyetleri ve artan rekabetle karşı karşıya kalacağına da vurgu yapan uzmanlar, Zara mağazasının yeni isminin Maag olarak kararlaştırıldığını, Daher Group’un yeni koleksiyonu İnditex temsilcileri ile birlikte ürettiğini de aktardı.

Inditex temsilcileriyle yapılan müzakerelere yakın kaynakların Forbes’a yaptığı açıklamaya göre, Zara mağazalarının yeni isminin ‘New Fashion’ olabileceği iddia edilmişti.

Aynı zamanda Massimo Dutti, Oysho ve Zara Home gibi markalar da Rusya pazarından tamamen ayrılacak.

Yakın zamanda İspanyol moda grubu Inditex’in Rus varlıklarını Asya’dan veya Rusya’ya dost bir ülkeden güvenilir ortaklara devretme olasılığını düşündüğü belirtilmişti.

Ekim ayında Inditex’in Rusya bölümünün daha önce Zara CIS olan adını New Fashion olarak değiştirdiği şirketin yeni CEO’sunun ise Veronika Sokolova olduğu açıklanmıştı.

Kommersant’ın kaynaklarına göre Daher Group, Inditex temsilcilerinin katılımıyla geliştirilen yeni koleksiyonları şimdiden üretmeye başladı.

Fashion Consulting Group (FCG) CEO’su Anna Lebsak-Kleymans, bazı mağazaların Daher Group adına Inditex tarafından üretilen koleksiyonları getirebileceğini söylerken, “Ancak bu durumda Inditex, yalnızca bir üretim yüklenicisi olarak hareket edecek ve markaların pazarlama, satış, ürün çeşitliliği ve hizmet yönetimi tamamen Daher Group’a ait olacak” diye konuştu. (GazetemRu)

Rusya’dan çıkmayan Nestle’ye boykot hazırlığı

Rusya'dan Telegram'a kısıtlama sinyali

Rusya'dan açıklama: Apple'a 1,17 milyar ruble para cezası

Henkel, Rusya'dan çekiliyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER