Zehirlenmeler Tekirdağ'a Sıçradı: Pazar Esnafı Kameralar Önünde Çiğ Ispanak Yedi

Bir anda ülke gündemine oturan 'ıspanak zehirlenmelerine' yine kendimizce bir yöntemle tepki gösterdik. İstanbul’un çeşitli noktalarında ıspanağın içerisinde bulunan yabancı otların tüketilmesi nedeniyle çok sayıda vatandaşın zehirlenmesi ardından halk pazarında bir esnaf, k.

Zehirlenmeler Tekirdağ'a Sıçradı: Pazar Esnafı Kameralar Önünde Çiğ Ispanak Yedi

Bir anda ülke gündemine oturan 'ıspanak zehirlenmelerine' yine kendimizce bir yöntemle tepki gösterdik. İstanbul’un çeşitli noktalarında ıspanağın içerisinde bulunan yabancı otların tüketilmesi nedeniyle çok sayıda vatandaşın zehirlenmesi ardından halk pazarında bir esnaf, kameralar karşısında çiğ ıspanak yedi.

s-1d4781a23dcdeecc8dea4adf0a8d70d27db85a
İHA'da yer alan habere göre, 46 senedir pazarcılık yapan Mehmet Kurtoğlu, “Ispanağın bugüne kadar zehirli olduğu görülmemiş ot karışmıştır içine en zehirli ot baldırandır. Orduyu bile zehirler. Zehirli otlar tesadüfen ıspanağın tarlasına karışmıştır bir kuş getirmiş olabilir o da zehirler."

"Vatandaş gönül rahatlığı ile yesin"

"Vatandaş gönül rahatlığı ile yesin" "Vatandaş gönül rahatlığı ile yesin" 5dc014f9e3c94d8a38a59e6b.jpg
'Ispanağa bunu yüklemek yanlış' diyen Kurtoğlu, "Yerim tabii ki vatandaş gönül rahatlığı ile yesin. Bir deli kuyuya taş atıyor on akıllı çıkaramıyor” ifadelerini kullandı.

Yediği ottan zehirlenen Sevim Karacaner: "Bir an gözlerimi kaybettim sandım"

Yediği ottan zehirlenen Sevim Karacaner: "Bir an gözlerimi kaybettim sandım" Yediği ottan zehirlenen Sevim Karacaner: "Bir an gözlerimi kaybettim sandım" İstanbul’da ıspanakla birlikte yediği ottan zehirlenen Sevim Karacaner,“marketten ıspanak aldım. Onun içerisinde bilmediğim bazı otlar vardı ama ben elimi yaktığı için ısırgan olarak algıladım. Onu da doğradım içine şifa olur niyetine. Bilsem almazdım, doğramazdım. Bir an gözlerimi kaybettim sandım hala da etkisi sürüyor" dedi.

Öte yandan zehirlenmeler Tekirdağ'a da sıçradı.

s-eab6cdc671d10a5cb09265c6b534a26d7a49bf
Tekirdağ’da 22 kişi ıspanak yedikten sonra çeşitli şikayetlerle hastanelere başvuruda bulundu. Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 20 kişi yedikleri ıspanak yemeğinden sonra çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurdu. Tekirdağ’ın merkezi ilçesi Süleymanpaşa’da da 2 kişi benzeri şikayetlerle Tekirdağ Devlet Hastanesinde kaldırıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul'da Ispanak Paniği: 'Zehirlenmeye Araya Karışan Yabancı Otlar Neden Oldu' -

Ayrıca bakınız

İstanbul'da İnsanları Paniğe Sürüklediği İddia Edilen Ispanak Zehirlenmesi Nedir ve Zehirlenme Nasıl Anlaşılır?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER