Zeynepbank Vurgunu: 'Kendini Bankacı Olarak Tanıttı ve Binlerce Lira Dolandırdı'

Bir kuaförde çalışan Zeynep Özkara iddialara göre, kendisini bankacı olarak tanıtarak sevgilisini, sevgilisinin arkadaşlarını ve apartman kapıcısını binlerce lira dolandırdı.

Zeynepbank Vurgunu: 'Kendini Bankacı Olarak Tanıttı ve Binlerce Lira Dolandırdı'

Bir kuaförde çalışan Zeynep Özkara iddialara göre, kendisini bankacı olarak tanıtarak sevgilisini, sevgilisinin arkadaşlarını ve apartman kapıcısını binlerce lira dolandırdı. 'Paralarınızı işleteceğim' diyen Özkara, dolandırdığı kişilerden on binlerce lira aldı. 

"Bir yıl içinde parça parça kendisine 150 bin lira transfer ettim"

s-38cd074954b195147be467a2605a44a2ecedc1 Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre, Suadiye’de bir apartmandaki kuaför salonunda çalışan Zeynep Özkara, aynı apartmanın kapıcısının eşi olan Ayşegül Yılmaz'a kendisinin daha önce bankacılık yaptığını, bankalarda tanıdıkları olduğunu, paralarını değerlendirebileceklerini söyledi.Yılmaz da konuyu kocasına açtı. Kabul ettiler ve yaklaşık 200 bin lirayı banka hesabından ve elden parçalar halinde Zeynep Özkara’ya ödedi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki soruşturma dosyasındaki Ayşegül Yılmaz’ın ifadesine göre, verdikleri paranın sadece 10 bin lirasını alabildiler. Yılmaz, ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kuaförde çalışıyordum. Zeynep de sekreter olarak çalışıyordu. Bana önceden bankacı olduğunu, bankada tanıdıkları olduğunu, paralarımızı hisse senetleriyle değerlendirebileceğini söyledi. Bir yıl içinde parça parça kendisine 150 bin lira transfer ettim. Elden de kaç kez para ödeme yaptığımı hatırlamıyorum. Birçok kişiden de benzer yöntemle para aldığını, ancak sonrasında küçük miktarda ödeme yapıp kalan parayı vermediğini öğrendim. Bana yaptığı geri ödemenin toplamı 10 bin lira kadar. İstememe rağmen ödediğim paraları geri vermiyor. Ayrıca onu aradığımda bana ‘Beni arayıp sorma, erkek arkadaşım tehlikeli biridir’ şeklinde sözler söylüyordu."

'Melek yüzlü şeytanmış'

s-fffb1efb3360032353c17eb2eb269d080e88c5 Kapıcı Salih Yılmaz’ın eşi Ayşenur Yılmaz ise Özkara ile yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ailemize öyle bir girdi ki ‘canım’, ‘cicim...’ Ailesi gibi davrandı bize. Çocuğum teyzelerine bile teyze demezken ona ‘teyze’ dedi. Her gece çocuğumla görüntülü konuşurdu. Çocuğumuz üzerinden bize bunu yapması hiç olmadı. Para için sevdiğini şimdi anladık. Melek yüzlü şeytanmış."

"Aldığı paraları ilk önce yüksek kârlarla geri ödedi"

s-fb3c4dbc9b580f96fda5fd3e5974fd785de279 Özkara'nın bankacıyım diyerek kandığı bir diğer kişi ise sevgilisi U.Y. oldu. Özkara, sevgilisinden aldığı paraları önce yüksek kârlarla geri ödedi. Buna güvenen sevgilisi de her seferinde daha çok para verdi. En sonunda ise telefonlarını kapatan Zeynep Özkara paralarla birlikte ortadan kayboldu.35 yaşındaki U.Y., ifadesinde şunları anlattı: 

"Zeynep bana bankada çalıştığını, yakın zamanda müfettiş olacağını, piyasalar ve hisse senetleri hakkında bilgi sahibi olduğunu, istersem paramı çalıştırarak bana kazandırabileceğini söyleyince, 2019 şubat ayında elden 40 bin lira verdim. 8 gün sonra parayı 61 bin lira olarak geri ödedi. 75 bin lira daha elden verdim, 1 ay sonra Zeynep 115 bin lira olarak bana geri ödeyince güvenim pekişti. 200 bin lira daha verdim. Zeynep bir ay sonra telefonunda hesap hareketlerini göstererek paramın 440 bin lira olduğunu söyledi. 250 bin lira daha elden ödeme yaptım. Bu süreçte 3 arkadaşım daha çeşitli miktarlarda Zeynep’e para vererek para kazanmaya çalıştı. 2019’un mayıs ayında Zeynep, banka içinde usulsüzlükler olduğunu, hesapların boşaltıldığını, bana ödeme yapamayacağını söyleyerek beni oyalamaya başladı. Yaklaşık bir hafta önce de işinden istifa ettiğini, paramı mutlaka geri vereceğini anlattı. Şüphelendim. İlişkimiz boyunca her gün onu (bankadaki) işine bırakıyordum. Beni ve arkadaşlarımı dolandırdı, şikâyetçiyim."

'Annesi, kız kardeşi ve babası da onunla birlikte'

s-22fd316908d7be3fdd2982696a15e2bc39c6b1 Bir başka mağdur ise Özkara'nın tek başına olmadığını iddia etti. “Arkadaşımın sevgilisiydi. Beni 16 bin lira dolandırdı. Paraları hep banka hesabına gönderdim. Annesi, kız kardeşi ve babası da onunla birlikte hareket ediyor” dedi. Bir diğeri de “Beni 50 bin lira dolandırdı. Annesi, babası ve kız kardeşi de işin içinde” diyerek şikâyetçi oldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER