Zincir Marketlerdeki Fiyatlara Karşı Kooperatif Marketler Hamlesi Geliyor

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili son adım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Zincir Marketlerdeki Fiyatlara Karşı Kooperatif Marketler Hamlesi Geliyor

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili son adım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın, “Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor” dediği belirtildi.

s-8b932e13bfe0ddef722b315ce0eacff9925d48
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili devreye girdi. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, yapılan son toplantılarda Erdoğan’ın, “Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca perakende yasası ile küçük esnaf korunurken, zincir marketler için de düzenleme yapılmasının hedeflendiği bilgisini verdiği öğrenildi.

"Ticaret Bakanı çalışma yürütüyor"

s-b819388877c808deadc9c674786de2c18b9362
Edinilen bilgilere göre, AKP’de yapılan son toplantılarda kurmaylar sebze ve meyve fiyatlarındaki artış gündeme getirdi. AKP kurmaylarının, bu durumun vatandaşı bire bir etkilediğini ifade etmesi üzerine Erdoğan’ın, Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketlerin regüle edileceğini ve sayıların arttırılması ile ilgili bir çalışma yapıldığını söylediği belirtildi.Erdoğan’ın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın marketlerdeki rekabeti dengelemek için çalışma yaptığını ifade ederek, çoklu zincir marketlerin hem küçük marketleri, hem de vatandaşı etkilediğini söylediği ifade edildi.Erdoğan’ın çoklu zincir marketlerin fiyatlar konusunda belirleyici duruma gelmesinin önüne geçileceğini, ayrıca perakende yasasıyla ilgili çalışmada zincir marketlerde yapılacak düzenleme ile küçük esnafın ve vatandaşın korunacağını belirttiği öğrenildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER