Ziya Selçuk: 'Çalışan Anneler İçin Kreşlerle İlgili Olumlu Bir Haber Gelecek'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kreşlerin durumuyla ilgili "Çalışan annelerin okul öncesi eğitim kurumlarına çocuklarını verebilmesi yönünde bugün içinde olumlu bir haber yansıyacaktır diye düşünüyorum.

Ziya Selçuk: 'Çalışan Anneler İçin Kreşlerle İlgili Olumlu Bir Haber Gelecek'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kreşlerin durumuyla ilgili "Çalışan annelerin okul öncesi eğitim kurumlarına çocuklarını verebilmesi yönünde bugün içinde olumlu bir haber yansıyacaktır diye düşünüyorum. Şu sırada onunla ilgili çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

s-6e01dc298b74e5e4d29ff86318b84ba7dcccd7
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni döneme ilişkin ayrıntıları TRT Haber'de anlattı. Ziya Selçuk'un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti.Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız.

"Şu ana kadar yaplan sınavlar geçerli"

s-238ce497258c3f4c4abfe8d2b1e2b00ca135c0
Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Bunların tamamı geçerli sayılacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz.

"Altyapımızı güçlendirdik"

s-7314a93c73be27e51024d74851364860d0b11c
Erişim sorunu sadece Türkiye'nin problemiymiş gibi algılanırsa doğru olmaz. California'da bile erişim sorunu var. Bütün dünya düşünüyor. Alt yapılar kolay kurulmuyor, kısa dönem çalışması değil. Biz marttan beri bu işi yapıyoruz. Bir kere 4 saatliğine bir sorun oldu. Dünyada öğretmenlerin ve öğrencilerin bu kadar yoğun kullandığı bir site var mı? Önümüzdeki süreçte biz de bir deneyim kazandık, alt yapımızı güçlendirmek için bir fırsatımız oldu. Video kütüphaneleri kurduk, her bir dersin videosunu oluşturalım ve çocuklar bunu izleyebilsinler. TRT EBA'ya da koyduk bu videoları. Akademik destek yazılımımız var, bu dünyada 3-4 ülkede var. Bütün bunları çocuklarımızın işini kolaylaştırmak için yaptık, çocuklarımızın sınavla ilgili içerikler konusunda yüklerini azaltmak için önümüzdeki hafta çocuklarımızın lehine çalışmalar yapılacak.

Birinci sınıfların durumu

s-3d44804b5cd455a03da8f00c9475ef29992820
Okuma yazma öğreniyorum diye TRT’de bir kuşak hazırladık. Ayrıca yaz okulu açtık. Okuma yazma eksiği olan çocuklarımız tamamlasın diye. Bu yine böyle devam ediyor. Tüm bunları hazırladık ve şu an kullanıyoruz.Sınıf gibi olamaz ama biz mümkün olduğu kadar eksiğimizi tamamlayalım. Ders kitabı dışında da ellerinde kaynak var bu sene ilk kez.

"Öğretmenler ek ders ücretini alacak"

s-6dc58d02cc42912dcc57ca52dd5ca233faf9d9
Öğretmenlerimiz bu süreçte çok daha fazla yoruluyorlar. Ve bu emeklerinin karşılığı olarak tabi ki hepsinin ek ders ücretleri verilecek."

İlginizi çekebilecek diğer haberler

İmam Hatip Lisesinde Derse Sarıkla Gelen Öğrenciden Öğretmene: 'Saçını Başını Açıp Gelmişin, Kadın Demem Döverim' - İlçe Bazlı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Araştırması: Zirvede Karşıyaka Var - Bodrum Belediye Başkanı Aras Hakkında Yere Atılan Çöpleri Toplattırmadığı Gerekçesiyle Suç Duyurusu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER