Ziya Selçuk: 'Uzaktan Eğitim 31 Mayıs'a Kadar Devam Edecek, LGS Tarihini Erdoğan Açıklayacak'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzak eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Ziya Selçuk: 'Uzaktan Eğitim 31 Mayıs'a Kadar Devam Edecek, LGS Tarihini Erdoğan Açıklayacak'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzak eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Selçuk, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzak eğitime 31 Mayıs'a değin devam edileceğini, LGS tarihini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını bildirdi.

s-630912f6bae5fdde5e1b78e7c84b6a452e1a2c
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk uzakta eğitimin uzatılacağını söyleyerek şöyle konuştu:
"Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda uzak eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatılmasına karar verildi. Bütün çocuklarımız ve velilerimizden ricam uzakta eğitime sıkıca tutunmaları. Bu süreçten geriye doğru döndüğümüzde uzaktan eğitim elimizi rahatlatacak. Uzakta eğitimdeki temel amacımız; çocuklarımızın eğitimden kopmamaları."

"LGS ile ilgili izah etme hafta başında"

s-4980295a8f9a64256c3cf6e75ad1c741b05de1
Bakan Selçuk LGS ile ilgili açıklamanın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar hafta başında yapılacağını söyleyerek şöyle devam etti:
"EBA Akademik Destek Platformu'na son birkaç gün içinde tescil olan 11 ve 12'nci sınıf öğrenci sayısı 1 milyona yaklaştı. LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak."

"Derslik geçmede birinci dönem notları dikkate alınacak"

s-e5c07f31b9aad203e9edadcee31c9a73a9afea
Selçuk sınıf geçme konusunda ise şu açıklamayı yaptı:
"Derslik geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrencilerimizi anekdot ortalamaları kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. Birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, cılız not var ise herhangi bir şekilde sorumluluk sahibi olarak bir üst sınıfa geçecekler."

"Telafi eğitimi her yaş ve bölge için öbür olacak"

s-f0a1a064edef42fed6fdafc9da3a50e300450e
Sürecin normalleşmesinden sonra telafi eğitimleri hakkında da bilgi veren Selçuk, telafi eğitiminin her yaş grubu ve her alan için ayrı olarak planlandığını belirterek, uzakta eğitimin telafi eğitimi olduğunu söyledi.Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın temas içerisinde olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, sosyal izolasyonla ilgili yapılması gerekenlerin yapılacağını da kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER