Zülfü Livaneli: 'Cemaati Devlete İlk Yerleştiren Erdoğan Değil, Ecevit'tir'

Bülent Ecevit ve Deniz Baykal için "soldan hoşlanmayan Türk milliyetçileri" diyen sanatçı Zülfü Livaneli,  "Cemaati devlete ilk yerleştiren Erdoğan değil Bülent Ecevit'tir" dedi.

Zülfü Livaneli: 'Cemaati Devlete İlk Yerleştiren Erdoğan Değil, Ecevit'tir'

Bülent Ecevit ve Deniz Baykal için "soldan hoşlanmayan Türk milliyetçileri" diyen sanatçı Zülfü Livaneli,  "Cemaati devlete ilk yerleştiren Erdoğan değil Bülent Ecevit'tir" dedi. s-a55e51774ece8bed6a97b6b96c52adde43a360
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Deniz Baykal-Korkmaz Karaca ilişkisine dair ortaya attığı iddialar sonrası 2007 yılındaki yazısı yeniden gündem olan Zülfü Livaneli, yine çok konuşulacak sözler sarf etti.

"Beylerbeyi'nde gizli anlaşma" yazısı yeniden gündem oldu

s-9cc8aa60add79da451fbed780d9a20235befe8
Livaneli, 14 yıl önce Hürriyet'te "Beylerbeyi'nde gizli anlaşma" başlığıyla yayımladığı yazısında Baykal'ın Erdoğan'la gizlice buluşup anlaşma yaptığını iddia etmiş ve Baykal'a ağır eleştiriler yöneltmişti.Bir süre önce Gazete Duvar'dan İrfan Aktan'a röportaj veren usta sanatçı, yine Baykal ve Ecevit ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı.

"Cemaati devlete ilk yerleştiren..."

s-af78756317e732a6c8fe9623e509b59e392e46
Livaneli, röportajın bir bölümündeki "Ecevit, Baykal gibi isimler olmasa, solun kaderi değişir miydi?" sorusuna şu yanıtı verdi:"Ecevit de, Baykal da partilerinin başına solcular belediyelerde, hükümette iktidar olamasın diye getirildiler. Solun başını bağlayan, yolunu şaşırtan insanlar bunlar. Ecevit, Fethullah Gülen teşkilatıyla yan yana geldi, onlara kontenjan verdi, her türlü olanağı sundu. Cemaati devlete ilk yerleştiren Tayyip Erdoğan değil, Bülent Ecevit’tir. Uzun lafın kısası, Ecevit, Baykal gibi insanlar sol filan değil, soldan hoşlanmayan, tipik Türk milliyetçileridir."Röportajın tamamına buradan erişebilirsiniz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER