2021 Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar? 

Satın alınan ikinci el arabaların bazılarında 'Araç çekme belgelidir' ibaresi bulunabilir. Peki, çekme belgeli araç ne demek? Çekme belgeli araç trafiğe çıkabilir mi? Çekme belgeli araç alındığında ne yapılmalı? Ayrıntılar haberimizde...

2021 Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar? 

2021 Çekme Belgeli Araç Ne Demektir?

Çekme belgeli araç, bir aracın trafikten çekili anlamına gelmektedir. Bir aracın trafikten çekilmesinin birbirinden çok farklı nedenleri olabilir. Örneğin araç sahibi yurt dışına çıkacaksa uzun bir süre için aracını trafikten çekerek, Motorlu Taşıtlar Vergisinden, yıllık olarak yapılması gereken zorunlu trafik sigortasından muaf olur. Bir başka ihtimal, aracının muayenesi bitmiştir. Muayenesiz araçların plakalı satışı gerçekleşemediğinden trafikten çekmek durumunda kalmış olabilir.

2021 Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar?

Çekme belgesi bulunan aracın trafğe çıkması yasaktır. Çekme belgesi olup trafiğe çıktığı anlaşılan araç bağlanır. Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir. Belgeler verilir. 230 ₺ trafiğe sokma bedeli alındıktan sonra plaka kağıtları verilir. Bu plaka kağıdıyla şoförler odasından 75₺ karşılığında 2 adet plakanızı bastırabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra aracınızla gönül rahatlığıyla trafiğe çıkabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2021, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER