E-devlet Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?

Vatandaşlık işlemlerini internet üzerinden yapmak isteyen insanların başvurduğu sistem E-devlet’te telefon numarasının nasıl değiştirileceğini sizler için derledik. İşte E-devlet’te telefon numarası güncelleme işleminin tüm detayları…

E-devlet Telefon Numarası Nasıl Değiştirilir?

E-devlet üzerinden size açılmış davalardan plaka sorgulama işlemine kadar bütün işlerinizi yapabilirsiniz. E-devlet’in kişisel bilgiler kısmında ise telefon numaranız , adresiniz bağlı olduğunuz aile hekimi veya mahallenizdeki güvenlik memurların olduğu kısımlar bulunmaktadır. Peki, telefon numaranızı değiştirdiğinizde E-devlet’te kayıtlı olan numaranızı nasıl güncelleyebilirsiniz?

E-devlet’ten Telefon Numarası Nasıl Güncellenir?

Bu işlemi yapmak için öncelikle https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ web adresine tıklamalısınız. Daha sonra PTT şubelerinden aldığınız parola ve TC kimlik numaranız ile giriş yapmalısınız. Sağ üst köşede bulunan adınız soyadınızın yazdığı yerde ufak bir ok işareti bulunmaktadır. Bu ok işaretine bir kez tıkladığınızda yeni bir pencere açılmaktadır. Bu pencerede ‘İletişim Seçeneklerim’ yazan kısma tıklayınız. Burada telefon numaranız ve e-posta adresinizi göreceksiniz. Telefon numaranızın üzerine tıklayarak yeni numaranızı girin ve güncelleyin. Ardından yeni telefon numaranıza doğrulama kodu gelecek. Bu işlemlerle telefon numaranızı güncelleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER