E-devlet'ten Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar E-devlet üzerinden online bir şekilde emeklilik başvurusunun yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Peki, emekli olmak isteyen vatandaşlar, E-devlet üzerinden emeklilik başvurusunda nasıl bulunabilir? Ayrıntılar haberimizde...

E-devlet'ten Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar, online olarak E-devlet üzerinden nasıl başvuru yapabileceklerini merak ediyor. Peki, E-devlet üzerinden online emeklilik başvurusu nasıl yapılır? E-devlet üzerinden nasıl emeklilik başvurusu yapılacağı haberimizde... 

E-Devlet Üzerinden Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emeklilik için prim gün sayınızı tamamladıysanız, başvuru için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Emeklilik başvurusu e-devlet sisteminden kolayca yapılabilmektedir. Emeklilik başvurusu için iki seçenek bulunmaktadır.

Bu seçeneklerden biri formları doldurup, formu poysa veya kargo yolu ile göndermek. Diğeri ise e-devlet sistemi üzerinden online şekilde başvuru yapmak. Her iki yolu kullanarak emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Emeklilik Başvurusu

Emeklilik için gereken şartları sağlamışsanız emeklilik başvurusunu e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra bazı istisnalar dışında SGK sizden herhangi bir belge istememektedir. Bağ-Kurlu iseniz bütün prim borçlarınızın ödenmiş olması ve SGK’li iseniz işveren tarafından çıkış verilmesi gerekmektedir.

E-devlet üzerinden emeklilik başvurusu için izlenecek adımlar:

1.Adım: E-devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Şifreniz yoksa PTT’den 2 TL karşılığında şifre alabilirsiniz. 

2.Adım: Arama butonuna Sosyal Güvenlik Kurumu- Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi yazarak arama butonuna tıklayınız. 

3.Adım: Yeni başvuru kısmına tıklayınız.

4.Adım: Tahsis Talep Türü seçeneği kapsamında hangisine başvuru yapacaksanız onu seçiniz. Normal emeklilik için ‘’Yaşlılık Aylığı’’ seçeneğine tıklayınız.

5.Adım: SSK için 4/A SSK, Bağ- Kur için 4/B Bağ- Kur kısmını seçiniz ve ilerle kısmına basınız. 

6.Adım: Ödeme almak istediğiniz bankayı seçin.

7.Adım: Formda yer alan kısımları eksiksiz ve doğru şekilde tamamlayın. 

8.Adım: İletişim Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girin. 

9.Adım: Formda istenen belgeleri tamamladıktan sonra ‘’Başvur’’ kısmına tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2021, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER