Elektrik İşletme Kodu Nedir? Elektrik İşletme Kodu Nasıl Öğrenilir?

Vatandaşlar elektrik işletme kodlarının nasıl öğrenileceğini merak ediyor. Elektrik işletme kodlarından fatura ödeme ve sorgulama işlemi yapılabiliyor.vPeki, elektrik işletme kodu nedir? Elektrik işletme kodu nasıl öğrenilir? Elektrik işletme koduna dair bütün ayrıntılar haberimizde...

Elektrik İşletme Kodu Nedir? Elektrik İşletme Kodu Nasıl Öğrenilir?

Vatandaşlar elektrik işletme kodlarının nasıl öğrenileceğini merak ediyor. Elektrik işletme kodlarından fatura ödeme ve sorgulama işlemi yapılabiliyor.Peki, elektrik işletme kodu nedir? Elektrik işletme kodu nasıl öğrenilir? Elektrik işletme koduna dair bütün ayrıntılar haberimizde...

Elektrik işletme kodunu öğrenmek isteyen pek çok kişi nerden ve nasıl öğreneceğini araştırmaya başladı. Elektrik işletme kodunu öğrenmenin en kolay ve kısa yolu elektrik faturasına bakmaktır. Ayrıca başka bir yol alarak kişinin elektrik işlete kodunu neye göre hesapladığına bakılarak, kendi elektrik işletme kodunuzu da hesaplayabilirsiniz.

Dağıtım firmalarının elektriği dağıttıkları yere göre işletme kodunda da değişiklikler gözlemlenmektedir. Elektik faturasını online ödemek veya sorgulatmak isteyen kişilerin elektrik işletme kodu veya abone numarasına ihtiyacı vardır. Bu bilgiler ise elektrik faturalarının üst kısmında bulunmaktadır.

Elektrik İşletme Kodu Nedir?

Elektrik işletme kodu, elektrik faturalarının kimliğidir denilebilir. Abonelere özel olarak düzenlenen bu kodlar her elektrik faturasının üst kısmında bulunur. Borç sorgulama ve fatura ödeme gibi işlemlerde bilinmesi zorunlu olan bu kod elektrik üretim ve satışı serbest piyasaya geçmesinden dolayı firmaların farklı işletme kodları bulunur. Elektrik işletme kodu 11 haneden oluşmaktadır. İşletme kodu, 3 rakam, 1 nokta, 2 rakam, 1 nokta, 2 rakam, 1 nokta şeklinde bulunmaktadır. Bazı faturalarda kutucuklar içerisinde bulunurken bazılarında ikinci sırada kutucuklar içerisinde olmaktadır.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER