Gizli Numara Nasıl Aranır? Gizli Numaradan Arama Nasıl Yapılır?

Arama yapmanız gerekiyor ama numaranızı aradığınız kişinin öğrenmesini istemiyorsanız o zaman gizli numaradan arama yapmanız gerekiyor. Gizli numaradan arama nasıl yapılır?  Ülkemizde hizmet veren operatörlerden bir sim karta sahipseniz dilediğiniz zaman numaranızı gizleyerek arama yapabilirsiniz. Gizli arama nasıl yapılır? Numara nasıl gizlenir? sorularının yanıtı haberimizde... 

Gizli Numara Nasıl Aranır? Gizli Numaradan Arama Nasıl Yapılır?

Arama yapmanız gerekiyor ama numaranızı aradığınız kişinin öğrenmesini istemiyorsanız o zaman gizli numaradan arama yapmanız gerekiyor. Gizli numaradan arama nasıl yapılır? 
Ülkemizde hizmet veren operatörlerden bir sim karta sahipseniz dilediğiniz zaman numaranızı gizleyerek arama yapabilirsiniz. Gizli arama nasıl yapılır? Numara nasıl gizlenir? sorularının yanıtı haberimizde... 

Gizli numaradan arama yapmak sizin en doğal isteğiniz olduğu gibi gizli numaradan arama almak istememekte aradığınız kişilerin isteği olabilir. Şayet aradığınız kişi gizi numaradan gelen aramalara hattını kapattıysa o kişiye numaranızı gizleyerek ulaşamazsınız. 
Gizli numaradan arama yapmak isteyen kişiler Turkcell, Vodafone, Turk Telekom fark etmeksizin gizli numaradan arama işlemini aktif hale getirebilirler. Gizli numara nasıl aranır? 
Operatörler üzerinden gizli arama gerçekleştirmek için #31# tuşladıktan sonra aramak istediğiniz telefon numarasını girebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirerek arama yaptığınız zaman aradığınız kişinin ekranında “Özel Numara Arama” yazar.

Gizli Numara Nasıl Aranır? 

Gizli numaradan arama yapmak için telefonunuza uygun yöntemi uygulamanız gerekir. Android telefonlardan gizli arama yapmak için şu adımları izlemeniz gerekir;
Android işletim sistemine sahip olan telefonlardan gizli arama yapmak için ilk yapmanız gereken şey telefonunuzun “Arama” kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında ise, arama bölümüne girerek “Seçenekler” tuşuna basılmalı ve buradan da karşınıza çıkan “Arama Ayarları”nı seçmeniz gerekir.
Bu işlemin ardından ise, “Ek Ayarlar” bölümüne giriş yapmanız gerekir. Buradan da “Arayan Kimliği”ni seçilmeniz gerekir.
Bu bölümde karşınıza çıkan kısımda ise, “Numarayı Gizle” seçeneğini tercih etmeniz gerekir.
Bu işlem sayesinde Android telefonunuzdan gizli numara ile arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Arama yapmak istediğiniz ama numaranızın karşı tarafa gösterilmesini istemediğiniz durumlarda takip etmeniz gereken birkaç adım bulunuyor. İphone telefonlar için bu adımlar ise;
Iphone’dan gizli arama yapmak için ilk olarak telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne giriş yaparak bu bölüm üzerinden “Telefon” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Bu işlemin ardından ise, “Aramalar” bölümüne tıklayarak bu bölümde bulunan “Numaramı Göster” sekmesine giriş yapmanız gerekir.

Son aşamada ise, karşınıza çıkacak olan “Numaramı Göster” ibaresini göreceksiniz. Arama yaptığınız kişinin telefonunda gizli numara olarak numaranızın yansıması için bu bölümün kapalı olması gerekir. “Numaramı göster” açık olduğu zaman bu bölümün yeşil yani açık olması gerekir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER