İtfaiyeci Nasıl Olunur? İtfaiyeci Olmanın Şartları Nelerdir?

Artan orman yangınları nedeniyle kahraman itfaiyecilerin önemi 2021 yılında bir kez daha anlaşıldı. Peki, birçok çocuğun hayali olan itfaiyeci nasıl olunur? İtfaiyeci olmanın şartları nelerdir? İtfaiyeci olmak için hangi bölüm okunmalıdır? Ayrıntılar haberimizde...

İtfaiyeci Nasıl Olunur? İtfaiyeci Olmanın Şartları Nelerdir?

Dünyanın en önemli meslekleri arasından itfaiyecilik bulunmaktadır. Artan orman yangınları nedeniyle kahraman itfaiyecilerin önemi 2021 yılında bir kez daha anlaşıldı. Peki, birçok çocuğun hayali olan itfaiyeci nasıl olunur? İtfaiyeci olmanın şartları nelerdir? İtfaiyeci olmak için hangi bölüm okunmalıdır? İşte itfaiyeci olmak hakkında tüm detaylar haberimizde...

İtfaiyeci Nasıl Olunur?

Dünya genelinde kabul gören en önemli mesleklerden bir tanesi de itfaiyeci olmaktır. Deprem, sel ve benzeri doğal afetlerde itfaiyeciler can kurtarırlar. Her türlü zorlu koşula gönül rahatlığı ile atılan itfaiyecilerin belli başlı özellikleri olmalıdır.

İtfaiyeciler yangın söndürmenin yanı sıra olası tehlikeli bir durumda insanların ve tüm canlıların güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Ayrıca deprem, sel ve benzeri doğal afetlerde sıkışma, mahsur kalma gibi durumlarda da görev alırlar. İtfaiyeci olmanın ise belli başlı kriterleri bulunuyor. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları itfaiyeci olabilirler. İtfaiyeci olabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmek de gerekmektedir.

İtfaiyeci Olmanın Şartları Nelerdir?

İtfaiyeci olmak için bazı şartlar gerekir. Türk vatandaşları itfaiyeci olabilirler. Ayrıca itfaiyeci olmak isteyen kişiler kamu haklarından mahrum olmamalılar. İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin dolandırıcılık, sahtecilik ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkalı olmamaları gerekiyor. Ayrıca itfaiyeci olmak isteyen erkek adaylar mutlaka askerlik görevini tamamlamalılar.

İtfaiyecilerin herhangi bir akıl sağlığı ve ya yükseklik korkusu da bulunmamalıdır. İtfaiyeci olmak isteyenlerin kalıcı ve ya bulaşıcı bir hastalığa sahip olmamaları gerekir. İtfaiyeci olmak için 30 yaşın altında olmak gerekir. Kadınlar en az 1.60 erkekler ise en az 1.67 boya sahip olmalılar.

İtfaiyeci Olmak için Hangi Bölüm Okunmalı?

İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin belli bir eğitimi almış olmaları gerekir. Özellikle üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünü bitiren kişiler itfaiyeci olabilirler. Üniversitelerin itfaiyecilik ile ilgili ön lisans bölümünü bitiren kişiler mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeliler. KPSS'den ise itfaiyeci olmak için en az 70 puan almak gerekiyor. Sonrasında atamalar doğrultusunda bir belediyede itfaiyeci olarak çalışmak mümkün olabilir.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2021, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER