Komando Nasıl Olunur? Komandonun Görevleri Nelerdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde birçok çeşitli mevki bulunmaktadır. Komandolar da bu mevkilerin en önemlileri arasında yer almaktadır. Peki, komando nedir? Komando nasıl olunur? İşte tüm detaylar...

Komando Nasıl Olunur? Komandonun Görevleri Nelerdir?

Tüm ordusu bulunan ülkelerde komando mevkisinde askerler yer almaktadır. Komando; kısa süre içerisinde, verilmiş olan hedefin keşfini yapıp durum değerlendirmesini ortaya koyarak bu hedefi imha eden, görevi tamamlayan askerlerdir. Komandolar ikmal yapılmasa dahi görevlerini tamamlayan askerlerdir.Düşman derinliklerinde birlik olarak bulunabilmektedirler. Türk komandoları, mavi bere kullanılmaktadır. Bunun sebebi, Osmanlı Akıncılarının da renginin mavi olmasıdır. Komandolar da aynı Osmanlı Akıncılarına benzer şekilde düşman derinliklerine iz bırakmadan girebilme yeteneğine sahip askerlerdir. Bundan dolayı Türk komandolarına mavi bere verilmiştir.

Komando Nasıl Olunur?

Komando olmak isteyen kişiler askerliği tamamladıktan sonra askerlik formundaki ‘Komando olmak istiyorum’ bölümünü işaretlemelidir Bunun ardından ruhsal ve fiziksel bazı muayeneler yapılır. Bu muayenelerin geçilmesinin ardından kişiler komando eğitimine alınmaktadır. 160 ila 210 cm arasında boya sahip olan kişiler komando olabilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2021, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER