KOSGEB Hibe Desteği Nedir? KOSGEB Desteği Almak için Nereye Başvurulur? 

KOSGEB hibe desteği şartları nelerdir? Hangi işletmeler veya kimler başvurabilir? Hem iş yeri açmak isteyen hem de küçük ve orta ölçekte işletme sahiplerin sıkça araştırdığı 2021 KOSGEB hibe desteği şartları haberimizin detalarında... KOSGEB 2021 Hibe Destek Programı kapsamında girişimcilere hibe desteği vermeye devam ediyor. 

KOSGEB Hibe Desteği Nedir? KOSGEB Desteği Almak için Nereye Başvurulur? 

KOSGEB nedir? KOSGEB hibesini nasıl alırsınız? KOSBEG hibe desteği için nereye başvurmak gerekir? Küçük ve orta ölçekli işletmelerin merak ettiği tüm soruların cevabı haberimizde... 
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB),  20 Nisan 1990'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olarak kurulur. KOSGEB, ülkemiz sınırları içinde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rollerini güçlendirmek ve varlıklarını sürdürmelerini sağlamak için destek veren kamu kurumudur. 

KOSGEB Nasıl Destek Verir?

KOSGEB tamamen ücretsiz destek ve hizmetleri sağlar. Küçük ve orta ölçekli işletmelere aracısız destek olur, bununla beraber  veri tabanına kayıt ve KOSGEB destelerine başvuru ve ödeme süreçleri de tamamen çevrimiçi (online) olarak E - Devlet sistemi üzerinden yapılır.

KOSGEB hibe desteği şartları nelerdir? 

KOSGEB hibe desteği şartları nelerdir? Hangi işletmeler veya kimler başvurabilir? Hem iş yeri açmak isteyen hem de küçük ve orta ölçekte işletme sahiplerin sıkça araştırdığı 2021 KOSGEB hibe desteği şartları haberimizin detalarında...
KOSGEB 2021 Hibe Destek Programı kapsamında girişimcilere hibe desteği vermeye devam ediyor. 

KOSGEB hibesi nasıl alınır? 

KOSGEB hibe deteği ile yalnızca küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekler. 
KOSGEB'e başvurmadan önce birçok detayı bilmeniz gerekiyor. İş cironuz 125 milyon liranın altında ve 250'den az çalışanınız varsa ve bir holding şirketi değilseniz , büyük olasılıkla KOSGEB'in destek sağlayacağı bir KOBİ'siniz. Henüz şirketinizi kurmamış bir girişimci iseniz KOSGEB'den şirketinizi kurmak için 370 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği alabilirsiniz. Küçük ya da orta ölçekli bir şirket olsanız bile 370 bin liralık geri ödemesiz hibe desteği alabilirsiniz.
KOSGEB hibe desteğine başvrumak için 3 başlıktan birini seçmeniz gerekir.Bunalar KOSGEB, girişimcilik desteği,İşletme geliştirme desteği ve Ar-ge desteği seçenekleridir. 

KOSGEB hibe desteği ne kadar? 

KOSGEB son yıllarda 50 bin lira hibe ile 100 bin lira faizsiz kredi şeklinde destek vermeye başlamıştır. 2021 yılında yeniden düzenlenen tutarlar, İleri Girişimci ve Geleneksel Girişimci  olarak iki kategoriye ayrılır. Geleneksel girişimcilik destek tutarı olarak 60 bin TL hibe desteği verilir. İleri girişimci desteği olarak ise 370 bin TL destek veriliyor. Geleneksel girişimciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra işletme kuruluş ücreti olarak Kosgeb'e başvurduklarında, işletmelerini kurduktan sonra şahıs şirketi kurduysanız KOSGEB 5 bin TL hibe alır. İşletmenizi sermaye şirketi olarak kurduysanız bu rakam 10 bin TL olacaktır. Kuruluşunuzun ilk ayı ile 12 ay arasındaki ilk performans dönemi olarak, yıl sonunda size ve işe aldığınız kişilere, gün sayısı bin 80 gün olmak üzere toplam 20 bin lira ek hibe alırsınız. İkinci yılda, bin 440 günü aşarsanız, 20 bin lira alabilrsiniz. Rehberlik ve danışmanlık işletme koçluğu desteği olarak 10 bin TL ve işletme sertifikası desteği şeklinde  5 bin TL verilmektedir.

KOSGEB hibe desteğine Kimler Başvurabilir?

KOSGEB başvuruları için öncelikle  18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekiyor. “KOSGEB Girişimcilik Eğitimini Bitirme Koşulları”  eğitim şartlarını yerine getirmiş olanız gerekir. Daha sonra tamamladığınız eğitim sertikanızla berbaer işinizi kurabilirsiniz. Daha sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olduktan sonra . Gerekli plan formunu doldurup KOSGEB’e sunulur ve iş kurma aşamasında harcanan tutarların faturasını KOSGEB’e sunularak ve hibe desteği alınır. 

KOSGEB hibe desteği ne zaman ödenir? 

Vergi ya da SGK kamu borcunuz yoksa ise 60 gün içerisinde hibe desteğiniz hesabınıza yatırılır. Borcunuz bulunuyorsa hibe desteği borcunuzu kapatır.
KOSGEB’in sunduğu hibe ya kredi desteğinden yararlanarak şirketi kurmak istiyorsanız, 1 yıl içinde projenizi KOSGEB’e bildirmeniz gerekir. 1 sene sonra yaptığınız başvurular sonrasında destek sağlanmaz. 
KOSGEB’in resmi sitesinden ya da e-devlet üzerinden KOSGEB destek başvurusunda yapabilirsiniz.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER