Müfettiş Nasıl Olunur? Müfettiş Maaşları Ne Kadardır?

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan müfettişliğin nasıl olunacağı ve ne kadar maaş alacağı merak edilen konulardan biri. Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Bakanlıklarda da görev alan müfettişliğin ne olduğu, şartları ve maaşları haberimizde. İşte müfettişlik hakkındaki tüm detaylar...

Müfettiş Nasıl Olunur? Müfettiş Maaşları Ne Kadardır?

Tecrübe etmen ve denetmen olarak da adlandırılan müfettiş sorumlu olduğu görevleri denetler. Bu tanıma uyan müfettişlerin sayısı ise, oldukça azdır. Bundan dolayı da, önemli ve oldukça değerli devlet kadroları arasında yer almaktadır.

Müfettiş Olabilmek İçin Hangi Üniversite Bölümlerinden Mezun Olmak Gerekir?

Müfettiş olabilmek için aşağıdaki dört yıllık bölümlerden mezun olmak gerekmektedir:

-Ekonomi

-Hukuk

-Maliye

-İşletme

-Uluslararası İlişkiler

-Kamu Yönetimi

-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

-İstatistik

-Ekonometri

-Bankacılık

-Risk Yönetimi

-İşletme Bilgi Yönetimi

-Finans

-Yönetim Bilişim Sistemleri

-Muhasebe

Müfettişler Ne Kadar Maaş Alırlar?

Müfettiş olmak için, kişilerin zorlu bir süreçten geçmesi gerekiyor. Müfettiş olmak için zorlu bir süreçten geçiliyor olsa da, maaşları oldukça yüksektir. 2021 yılı itibariyle ortalama olarak müfettiş yardımcılarının maaşları, 6.500₺ ile 7.500₺ arasında değişmektedir.2021 yılı itibariyle ortalama olarak müfettişlerin almış oldukları maaşlar ise, 7.300₺ ile 10.500₺ arasında değişkenlik göstermektedir. Müfettiş maaşı, kıdem yılı, hangi kuruluş veya kurumda görev yapıldığı gibi bazı kriterlerin sonucunda belirlenmekte ve maaş artışı gerçekleştirilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER