Numaralı Gözlük Cam Fiyatı Nedir? Devlet Gözlük ve Çerçeveye Ne Kadar Ödüyor?

Sigorta kapsamında gözlük almak isteyenler göz doktoruna giderek gözlük reçetesi yazdırması gerekiyor. Devlet hiçbir hastaya doğrudan gözlük vermiyor. Göz doktorunun yazdığı reçete ile SGK anlaşması olan Optisyenlere başvurarak çerçeve ve cam bedeli için katkı payı alırsınız. Alacağınız gözlüğün ücretinin katkı payı bedelini satıcı firma devletten alır. Geri kalan ücretin diğer kısmını ise siz ödemek zorundasınız. 

Numaralı Gözlük Cam Fiyatı Nedir? Devlet Gözlük ve Çerçeveye Ne Kadar Ödüyor?


Devletin gözlük almak isteyen SGK, Bağkur ya da Emekli Sandığına tabi çalışanlarına gözlük yada çerçeve bedeli ödediğini biliyor musunuz? Peki, devletin ödediği bedel ne kadar? 2021 Devlet gözlük camı için ne kadar ödüyor, ayrıca SGK gözlük ücreti için ne kadar ödeme yapıyor?

Sigorta kapsamında gözlük almak isteyenler göz doktoruna giderek gözlük reçetesi yazdırması gerekiyor. Devlet hiçbir hastaya doğrudan gözlük vermiyor. Göz doktorunun yazdığı reçete ile SGK anlaşması olan Optisyenlere başvurarak çerçeve ve cam bedeli için katkı payı alırsınız.Alacağınız gözlüğün ücretinin katkı payı bedelini satıcı firma devletten alır. Geri kalan ücretin diğer kısmını ise siz ödemek zorundasınız. 


Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri ya da  SGK anlaşması olan bir özel sağlık tesislerinden Göz Hastalıkları Uzmanına muayene olarak reçete yazdırmanız gerekiyor. Ayrıca alacağınız reçete sadece 10 iş günü için geçerlidir.  
2021 Devlet Gözlük Camı ve Çerçevesi İçin Ne Kadar Ödüyor?
2021 yılı için Devlet gözlük camı ve çerçevesi için aşağıda sıraladığımız ücretleri ödüyor.
Uzak Çerçeveler için : 37,80 TL
Yakın Çerçeveler için: 37,80 TL 
Gözlük Camlar için ise cam numarasına göre 6 TL ile 20 TL arasında bir ücret öder. Bu bedel numaraya göre artar. Bu ücretler bir önceki yılda da geçerli olan ücretler olup, SGK 2021 yılında da aynı ücretleri ödeyeceğini ilan etmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER