Rüyada Çıplak Olduğunu Görmek Ne Demek?

Rüyada çıplak kalmak en sık görülen rüyalar arasındadır. Çoğu insan rüyasında zaman zaman çıplak olduğunu görür ve utanç hissiyle uyanır. Peki, rüyada çıplak kaldığı görmek ne demek? Rüyada çıplak olduğunu görmek neye delalet eder? Ayrıntılar haberimizde...

Rüyada Çıplak Olduğunu Görmek Ne Demek?

Rüyada çıplak kalmak en sık görülen rüyalar arasındadır. Çoğu insan rüyasında zaman zaman çıplak olduğunu görür ve utanç hissiyle uyanır. Peki, rüyada çıplak kaldığı görmek ne demek? Rüyada çıplak olduğunu görmek neye delalet eder? Ayrıntılar haberimizde...

Rüyada Çıplak Olduğunu Görmek 

Rüyada görülen çıplaklık, çeşitli şekillerde yorumlan­mıştır. Bu rüya, görenin durumuna göre de yorum ve tabir kazanmaktadır. İbadet ehli, dindar olan bir kimse, rüyasında kendisini anadan doğma çıplak olarak görse, bu rüyası onun dindarlığına ve hayır ehli, hayırsever biri olduğuna işaret eder. Keder ve üzüntülü olan bir kimse rüyada çıplak olarak gö­rülse, bu onun, üzüntü ve kederden kurtulacağına işarettir. Bir kadın, rüyasında kocasının yanında çırılçıplak soyun­muş olduğunu görse, hayra ve iyiye yorumlanmaz. Bu rüyası, onun, eşinden ayrılacağına işaret olarak tabir olunur. Cabir-i Mağribi'nin yorumu: Bir kadın, rüyasında kendisi­nin avret yerleri de dahil anadan doğma çırılçıplakmış ol­duğunu görse, bu rüyası, onun, halk (insanlar) arasında re­zil ve rüsva olacağına, mihnet ve meşakkat çekeceğine ve kedere düşeceğine işarettir şeklinde yorumlanmıştır. 

Ancak rüyayı gören kadın, eğer iyiliği ve düzgün hali ile bilinen ve tanınan biri ise, o zaman bu rüyası iyiye ve hay­ra yorumlanır. Kendisinin affına işarettir denmiştir. Bir kimse, rüyasında edep yerleri de dahil olmak üzere kendisini çıplak görse, bu onun, mihnet (çile) çekeceğine ve rezil-ü rüsva olacağına işarettir. Kirmani'nin yorumu: Bir kimse, rüyasında bir iş için soyu­nup çıplak olduğunu görse, eğer bu işi dini bir mesele için ise (mesela gusül abdesti almak gibi), bu rüyası, hayra ve iyiye yorumlanır. Eğer bu işi dünyaya ait bir iş ise (mesela zina gibi günah olan bir işe dayanıyorsa), bu rüyası onun (rüya sa­hibinin) dünya menfaati elde edeceğine işarettir, fakat ahiret bakımından zarar edeceğine işaret olarak yorumlanır. Rüyasında kendisinin çırılçıplak olduğunu, üzerinde hiç­bir şeyi bulunmadığını, ancak insanların kendisine hiç bakmadıklarını ve kendisinin de bu durumunun hiç far­kında olmadığını gören kişi, eğer hasta ise, hastalığından şifa bulup iyileşir, gam ve kederi, sıkıntısı varsa, bunlar­dan kurtulup selamete erer, eğer borcu varsa, borcunu ödemek nasip olur ve borcundan kurtulur şeklinde yo­rumlanır. 

Fakat bu rüyayı gören kişi, eğer zengin ise onun için bu rüya iyi sayılmaz. Zengin, malını kaybeder, ya da evini satar, başka bir yoruma göre, eşinden ayrılır şeklinde yorumlanır. Bazı yorumculara göre ise, bu rüya kişinin tövbe edeceğine işaret eder, ya da dünyadan ve dünyalık­lardan kendisini uzak tutup kendisini ahiret işlerine verir şeklinde yorumlanır. Bazı yorumculara göre ise, malından zarar edeceğine veya aleyhinde dedikodu edileceğine işa­ret eder şeklinde tabir olunur. Kişinin, rüyada avret mahallinin (mahrem yerlerinin) açık olduğunu, başkalarının bakmadığını ve kendisinin de bu durumdan utanmadığını görmesi, iyiye yorumlanır. Rüya sahibi kişinin, bütün dert ve kederlerinden kurtulacağına, eğer hastalığı varsa, ondan da şifa bulup kurtulacağına işaret eder şeklinde tabir olunur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER