SGK Geriye Dönük Sigorta Nasıl Tamamlanır?

Yeni işe başlayan kişilerden iş yerleri sigorta giriş bildirgesi isteyebiliyor. Peki SGK geriye dönük sigorta nasıl tamamlanır? SGK geriye dönük sigorta girişi ve prim ödemesi yapılabilir mi? Tüm ayrıntıları sizin için derledik. Ayrıntılar haberimizde...

SGK Geriye Dönük Sigorta Nasıl Tamamlanır?

Vatandaşların en merak ettiği sorulardan biri degeriye dönük sigorta yaptırıp yaptıramadıkları. Peki, SGK geriye dönük sigorta ödemesi yapılabiliyor mu?

Sigorta giriş bildirgesinin en geç işe girmeden bir gün önce verilmesi gerekiyor. Bazı istisnalar dışında gerekli belgeler istenilen zaman içinde elektronik ortamda SGK'ya bildirilmezse para cezası kesilebiliyor.

SGK Geriye Dönük Prim Ödemesi Yapılır mı?

İki biçimde SSK pri bildirgesi geriye dönük verilebilir. Bunlardan ilki, işveren tarafından SGK’ya bildirge gereken son tarihin ay sonundan itibaren 3 ay içinde giriş bildirgesi olması şartıyla vermeli. Bu işlemin ardından SGK bildirgeleri ceza ile birlikte işler. Diğer uygulama ise  ay sonundan itibaren 3 aydan sonra geriye dönük bildirgeler hemen işleme alınmaz. Önce denetim yapılır ve ortada bir çalışma varsa işleme alınır eğer yoksa reddedilir. Belgeler SGK’ya yukarıdaki süreden de geç verilirse yine de işlem yapılır. Bildirgeler işleme alınınca prim günün olarak kişilerin hesabına yansıtılır. Ortada bir fiili çalışma varsa kişiye işvereni tarafından 4 ay öncesine kadar geriye dönük aylık prim ve hizmet belgesi alınabilir. Ancak cezai işleme de uyulmak zorundadır.

Geriye Dönük Sigorta Ödemesi Alınabilir mi?

Sigorta veya bağkur için ilk başlangıcınızı baz alarak emeklilikte istenilen yaş sınırını sağlıyorsanız SGK’ya dilekçe vererek primlerin geri ödenmesi için başvurabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER