Son Dakika: Asgari Ücrette İlk Kararlar Alınıyor!

2022 yılı asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Peki, toplantıdan asgari ücret için hangi kararlar çıktı? Ayrıntılar haberimizde!

Son Dakika: Asgari Ücrette İlk Kararlar Alınıyor!

2022 yılı asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Peki, toplantıdan asgari ücret için hangi kararlar çıktı? Ayrıntılar haberimizde!

Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemesi kapsamında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan taraflar toplandı.

Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

Her yıl aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını belirlemek için dört kez toplanıyor. Bu sene ise işçi, işveren temsilcileri ve hükümet yeni asgari ücretin aralık ayının sonu beklenmeden süreci erken tamamlamayı planlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Hükümetten asgari ücret hakkında önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret çalışmalarıyla ilgili olarak, "Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" açıklaması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Asgari ücret şu anda brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER