Transkript Nedir? Transkript Nasıl Alınır?

Lisans eğitimi boyunca transkript, en önemli belgeler arasındadır. Peki transkript nedir, transkript nasıl alınır? Transkript hakkında tüm detaylar haberimizde...

Transkript Nedir? Transkript Nasıl Alınır?

Lisenin ardından başlanılan lisans eğitiminde her dönem lazım olan belgelerden biri de transkripttir. Bazı kurumlara burs gibi nedenlerle başvururken transkript belgesi gerekmektedir. Gelişen teknolojiyle transkript belgesi almak da kolaylaşmıştır.

Transkript Nedir?

Transkript en genel anlamıyla not dökümü demektir. Yurt içi veya yurt dışı lisans kurumlarında eğitim hayatı boyunca en gerekli olan belgelerden biri transkripttir. Transkript belgesinde mezun olunan eğitim kurumunda alınan tüm dersler, notları ile birlikte bu dökümde listelenmiştir. Ders ismi, dersin alındığı dönem, dersin sınavlarında alınan notlar ve bu notların harf düzlemindeki karşılıkları, transkript üzerinde açık bir şekilde belirtilirTranskript belgesinin sonunda genel not ortalaması bulunur.

Transkript Nasıl Alınır?

Transkript belgesi almak için bir kaç yol bulunur. İlk olarak transkript belgesini öğrenci eğitim gördüğü fakültenin öğrenci işlerine başvurarak alabilir veya diğer resmi dairelerden talep edebilir. Öte yandan bazı üniversitelerin transkript belgesi E-devlet uygulaması üzerinden alınabilmektedir.

Transkript belgesini transkript sahibinin başvuru yapması gerekir. Öğrencinin üniversiteye gidememesi halinde ise kendisine bir vekil ataması istenir. Noter onaylı vekalet dilekçesiyle başka bir kişi transkript belgesini teslim alabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER