Ailesi ile ölümden dönen Alişan’ın yaptığı kazanın raporu açıklandı!

Şarkıcı Alişan’ın, ailesi ve çocuğunun bakıcısıyla birlikte Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı kazaya ilişkin rapor hazırlandı.

Ailesi ile ölümden dönen Alişan’ın yaptığı kazanın raporu açıklandı!

Şarkıcı Alişan’ın, ailesi ve çocuğunun bakıcısıyla birlikte Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaptığı kazaya ilişkin rapor hazırlandı. Jandarma göre hazırlanan raporda, Alişan'ın sürat limitinin 120 olduğu yolda, 150 kilometre tez bu vesileyle takla attığı, cipin 38 metre tavanı üstünde sürüklenip, bariyerlere çarptığı belirtildi. Kazanın meydana geldiği yolda, 124 metre fren izi ölçüldüğü de aktarıldı.

Kaza, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Saruhanlı ilçesi Çerkez Osmaniye Mahallesi yakınlarında, dün saat 15.00 sıralarda meydana geldi.

İstanbul’dan ailesi ve çocuğunun bakıcısı ile birlikte İzmir yönüne dışarı giden Alişan olarak tanıdık şarkıcı Serkan Burak Tektaş’ın kullandığı 34 BAB 35 plakalı cip, takla attı. Cipi kullanan Alişan ile eşi Buse Varol ve oğulları Burak Tektaş kazayı bere almadan atlattı. Minik Burak’ın Vietnam uyruklu bakıcısı Marianne Villamer Candayan (43) ise yaralandı.

Yoldan geçen diğer vasıta sürücülerinin ihbarı üstüne olay yerine jandarma ve afiyet ekipleri sevk edildi. Yaralı bakıcı, ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Bakıcı Candayan, buradaki birincil tedavisinin gerisinde taburcu edildi.

Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Alişan, eşi ve oğlu ile benzer hastanede önlem nedeniyle sağlık kontrolünden geçti. Arkasından Alişan, aile ve oğlunun bakıcısı ile Manisa’daki özel bir hastaneye gidip, ikinci bir kere afiyet kontrolü yaptırdı. Alişan ve ailesi daha sonra kendisini almayan kardeşi Serdar Tektaş ile İstanbul’a döndü.

“6 ÇELİK BARİYERE ZARAR VERMİŞ”

Şarkıcı ve ailesinin ölümden döndüğü kazayla ilgili rapor hazırlandı. Jandarma tarafından hazırlanan raporda, cipin takla atıp, 38 metre tavanı üstünde sürüklenerek bariyere çarptığı belirtildi.

Asfaltta yoğun şekilde kazıntı izleri olduğu belirtilmiş kazada, 24 metre uzunluğundaki 6 çelik bariyerin zarar gördüğü kaydedildi. Kazanın oluşumunda Alişan’ın, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 84. maddesinde belirtilen ve diğer kusurlardan olan 52/1-B maddesini içeren ‘Hızlarını, kullandıkları aracın önem ve teknik özelliğine, gösterme, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak’ hükmünü taşıyan maddesi uyarınca kusurlu olduğuna da raporda yer verildi.

“124 METRE FREN İZİ ÖLÇÜLDÜ”

Raporda, kazanın meydana geldiği yolda hız limitinin 120 olmasına rağmen Alişan’ın 150 kilometre hızla gittiğine dikkat çekildi. Kazanın meydana geldiği 3 şeritli 12 metre genişliğindeki yolda 124 metre fren izi ölçüldüğü de belirtildi.

Teker ve aksların yerinden çıkması sonucu kaza yaptığı açıklanmış cipin ağır hasarlı, kullanılamaz durumda olduğu, Alişan’ın ise yapılan muayenesinde alkollü olmadığı da raporda yer aldı. DHA

İLGİLİ HABEROto tamirci: Alişan'ın kaza yaptığı bu marka ve modeldeki araçlarda aks kırılması yaşanmaz
Son güncelleme: 18:50 - 25.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER