Altan Karındaş corona virüsüne yenik düştü

Marmaris’te yaşamaya başladıktan sonra 10 yıl öncesinde belediyeye ait İkinci Bahar Huzurevi Tesisleri’nde özel daireye taşınan Altan Karındaş, burada özel gözetim altında yaşıyordu.Corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş üstü insanların sokağa çıkma yasağında huzurev.

Altan Karındaş corona virüsüne yenik düştü

Marmaris’te yaşamaya başladıktan sonra 10 yıl öncesinde belediyeye ait İkinci Bahar Huzurevi Tesisleri’nde özel daireye taşınan Altan Karındaş, burada özel gözetim altında yaşıyordu.

Corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş üstü insanların sokağa çıkma yasağında huzurevinde çok sıkılan Karındaş, Marmaris’in Turunç Mahallesi’ne taşınmış 8 Şubat'ta da ileri yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Buradaki yoğun bakımda tedavisi sürerken corona virüsü teşhisi konulunca 14 Şubat'ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisine kaldırıldı.

BİLİNCİ YERİNDE OKSİJEN VERİLİYORDU

93 yaşındaki Altan Karındaş’a yoğun bakımda 10 gün önce nefes almakta zorlanması üzerine kendisine oksijen desteği verilmeye başlandı.

Uzun süre bilinci açık olan Karındaş için doktorlar geçeçen çarşamba günü taburcu etmeyi bile tasarlarlarken, yeniden nefes almakta zorlanan Karındaş bugünsabaha karşı vefat etti

TEK ÜZÜLDÜĞÜ ŞEY

Geçen yıl Sözcü’ye konuşan Altan Karındaş “Çok anaç tarafım vardı. İşimi çok fazla sevmem her şeyin önüne geçti. Evlenseydim şöyle tiyatroyla ilgisi olmayan parası olan birisiyle de 10 tane çocuk doğursaydım ve hepsini büyütseydim. Ne güzel bir hayat olurdu. O lazımdı bana. Her şeyim tiyatro ya da sinemaydı” demişti.

ALTAN KARINDAŞ KİMDİR?

30 Ağustos 1928 Balıkesir doğumlu. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda Şan ve Tiyatro eğitimi aldı. 1951 yılında Muhsin Ertuğrul’un Küçük Sahne’sinde sanat hayatına başladı. Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu ve Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 1960’lı yıllarda Cenk Güner adında kendinden çok genç biri ile evlendi. Bir müddet sonra boşandı. İkinci evliliğinde de mutlu olamayıp boşandı.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları: Kanlı Düğün, Arpa Ambarı, Örümcek, Karakolda, Gönül Avcısı, Bitmeyen Aşk, Kanlı Nigar, Çay ve Sempati, Kargalar Okulu, Küçük Kulübe, Döner Yataklar, Üç Karılı Koca, Hayat Tatlıdır, O Kadın, Üç Kafadarlar, Bir Küçük Aslancık Varmış, Sasafra Dallarında Esen Rüzgar, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Şurdan Şuraya Gitmem, Bu Akşam Semerkant'ta Sokakta, Figaro’nun Düğünü.

Filmleri (Sondan başa doğru) Gönül ferman dinlemiyor, Hicran Yarası, Sevda Çiçeği, Kızlar Yurdu, Misi, Melekler Adası, Ne de Olsa Çocuk, Hırçın Menekşe, Ah Yaşamak Var Ya!, Karanlıkta Koşanlar, Baba Evi, Rumuz Goncagül, Paranın Kiri, Canavar Cafer, Vur Tatlım, Vefasız, Yaban Ali, Ölüm Şart Oldu, Hayat Kasırgaları, Hıçkırık, Ölürüm de Ayrılmam, Dertli Irmak, Kahpenin Aşkı, Anası Gibi, Günah Yolcuları, Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi, Kalbimin Şarkısı, Yol Palas Cinayeti, Vahşi Bir Kız Sevdim, Halıcı Kız, Kara Davut, Yavuz Sultan Selim Ağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER