Bağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardı

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ) öğrencileriyle bir araya gelen Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi kursiyerleri, çileğin DNA'sını çıkarmayı başardı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğren.

Bağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardı

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ) öğrencileriyle bir araya gelen Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi kursiyerleri, çileğin DNA'sını çıkarmayı başardı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezini ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukları tebrik ederek, "Yüz yüze eğitime geçilmesiyle öğrencilerimiz bilimsel çalışmalara kaldıkları yerden devam ediyor. İnanıyorum güzel başarılara imza atacaklar." ifadelerini kullandı.

Çileklerin bilim yolculuğu

Hasan Nail Canat Bilgi Evi'nde öğrencilerle bir araya gelen üniversiteliler, "DNA İzolasyonu" konulu sunum yaptıktan sonra öğrencilerin sorularına cevap verildi ve uygulamaya geçildi.

Laboratuvara geçen çocuklar, üniversite öğrencilerinin talimatlarına uyarak çileğin DNA'sını çıkarma deneğini yaptı.

Önce ezilerek sıvı hale getirilen çilekler, süzgeç kağıdından geçirilerek süzüldü. Hazırlanan çözeltiye tuz ve bulaşık sabunu katıldıktan sonra poşetin içine konuldu. Oluşan karışım tekrar süzüldükten sonra kolonya ilave edildi.

İşlemlerin ardından biraz bekledikten sonra kırmızı suyun içinde ipliksi beyaz maddelerden oluşan çileğin DNA'sına ulaşıldı ve mikroskopa yerleştirilerek incelendi.Bağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardı

Bağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardıBağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardıBağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardıBağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardıBağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardıBağcılarlı çocuklar çileğin DNA'sını çıkardı

AA / Ayşe Erkeç - Son Dakika Haberleri Diz ağrısı için gittiği hastanede milyonda bir görülen okronozis hastalığına yakalandığını öğrendi

Diz ağrısı için gittiği hastanede milyonda bir görülen okronozis hastalığına yakalandığını öğrendi

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER