Çağla Kubat’ın çalınan tekne motoru bulundu

İzmir'de milli sörfçü Çağla Kubat'a ait okuldaki bir tekneden motor çalındı.

Çağla Kubat’ın çalınan tekne motoru bulundu

İzmir'de milli sörfçü Çağla Kubat'a ait okuldaki bir tekneden motor çalındı. Jandarmanın çalışmasıyla 1 hafta sonra bulunan motor, Kubat'a teslim edildi.

2 Ekim’de Alaçatı Mahallesi’nde bulunan Çağla Kubat Sörf Okulu’na gece gien hırsızlar, güvenlik teknesinin motorunu alarak kayıplara karıştı.

Sabah okula geldiğinde teknenin üzerindeki motorun olmadığını fark eden Çağla Kubat, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek hırsızları gördü.

Okuldaki kayıtları inceleyen jandarma, hırsızların geldiği aracın geçtiği noktalardaki MOBESE kayıtları inceleme altına aldı. Plakası belirlenen aracın Balçova’daki bir akar yakıt istasyonundan yakıt almasının ardından 5 kişi gözaltına alındı.

Karakoldaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen hırsızlardan 1′ i tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tekne motoru ise Kubat’a teslim edildi.

MOTOR BULUNDU, ANTRENMANLAR BAŞLADI

Motorun bulunmasıyla antrenmanların kaldığı yerden devam ettiğini belirten Çağla Kubat, şunları söyledi:

* Bir sabah geldiğimizde güvenlik amacıyla kullandığımız ve aynı zamanda antrenmanı yönettiğimiz kurtarma botumuzun üzerindeki motorun çalındığını gördük. Çok üzüldük ve antrenmanlarımızı iptal etmek zorunda kaldık.

* Çevremizdeki insanların çoğu ‘o motor gitti, bulunmaz’ tarzında konuşmalar yapıyordu. Ancak 1 hafta sonra motorumuz bulundu.

* Hafta sonu mutlu bir şekilde antrenmanlarımıza devam ettik. Tüm ailemiz çok mutlu oldu. (DHA)

Son güncelleme: 17:07 - 12.10.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER