Erdoğan, Putin görüşmesinde bir ismi işaret etti: McGurk denilen adam beni ciddi manada rahatsız ediyor

Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 saatlik bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Putin görüşmesinde bir ismi işaret etti: McGurk denilen adam beni ciddi manada rahatsız ediyor

Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 saatlik bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Görüşmede ön plana çıkan konulardan birinin terörle mücadele olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/YPG terör örgütünün Abd'de Beyaz Saray'da olduğu gibi Moskova'da da iyi karşılanmasından duyduğu rahatsızlığı Rusya lideri Putin'e de aktardığını ifade etti.

Erdoğan, Putin görüşmesinde bir ismi işaret etti: McGurk denilen adam, terör örgütlerinin adeta sevk ve idaresini yapıyor

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi;

"Benim özellikle üzerinde durduğum bir diğer konu da PKK/YPG'nin Moskova'da olmasıydı. Bunu kendilerine hatırlattım. Aynı şekilde bu örgüt ABD'de de Beyaz Saray'da ağırlandı. Burada da bunlara ilgi, maalesef ileri derecede. Malum Amerikalı McGurk denilen bir adam var. Bu adam terör örgütlerinin adeta sevk ve idaresini yapıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

"Terörle mücadele konusuyla ilgili dayanışmamızı daha da artırmamız gerekir" dedik. Terör örgütü PKK/YPG'nin Münbiç ve Tel Rıfat'ta varlığının sonlandırılmasıyla ilgili, daha önce varılan mutabakatların gereği yapılmalıdır.

Erdoğan, Putin görüşmesinde bir ismi işaret etti: McGurk denilen adam, terör örgütlerinin adeta sevk ve idaresini yapıyor

"BENİM BU İFADEM BİRİLERİNİ CİDDİ MANADA RAHATSIZ EDECEK"

McGurk, teröre destek veren bir isimdir. Bu adam PKK/YPG/PYD'nin adeta yönetmeni durumundadır. Tabi benim bu ifadem birilerini ciddi manada rahatsız edecektir. Bunu da biliyoruz. Ama terör örgütleri ile el ele, kol kola oralarda dolaşan adamdır bu.

"ER YA DA GEÇ AMERİKA BURADAN ÇIKMALI"

Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede bunun onlarla kol kola dolaşması beni ciddi manada rahatsız etmektedir. Şu anda da onun bu terör örgütleriyle iç içe olması, beraber olması, konumunu zaten ifade etmektedir. Er veya geç Amerika buradan çıkmalı ve burası Suriye halkına bırakılmalı."

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest: Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayıSon Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest: Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter demokrasiye dönmemiz söz konusu değil, başkanlık sisteminden memnunuzSon Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamenter demokrasiye dönmemiz söz konusu değil, başkanlık sisteminden memnunuz Son Dakika! Erdoğan'dan fahiş fiyatlarla mücadele konusunda net mesaj: Bazı marketlere cezai müeyyideler gelecekSon Dakika! Erdoğan'dan fahiş fiyatlarla mücadele konusunda net mesaj: Bazı marketlere cezai müeyyideler gelecek

Erdoğan, Putin görüşmesinde bir ismi işaret etti: McGurk denilen adam beni ciddi manada rahatsız ediyorHaberler.com - Son Dakika Haberleri Erdem Aksoy Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com - Son Dakika Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, İdlib'deki mevcut statükonun korunması konusunda anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, İdlib'deki mevcut statükonun korunması konusunda anlaştı

Erdoğan ile Putin bugün Soçi'de bir araya geliyor! Tarihi zirvenin ana gündemi Suriye'deki gelişmeler olacak

Erdoğan ile Putin bugün Soçi'de bir araya geliyor! Tarihi zirvenin ana gündemi Suriye'deki gelişmeler olacak

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER