Ferdi Tayfur’dan hayranlarına selam

Antalya'da özel bir hastanede oğlunun böbreği nakledilen arabesk müziğin ünlü ismi Ferdi Tayfur, kendisine takviye olan hayranlarına sevgilerini gönderdi.

Ferdi Tayfur’dan hayranlarına selam

Antalya'da özel bir hastanede oğlunun böbreği nakledilen arabesk müziğin ünlü ismi Ferdi Tayfur, kendisine takviye olan hayranlarına sevgilerini gönderdi.

Böbrek rahatsızlığı başgösteren Ferdi Tayfur’a 25 Nisan’da geldiği Antalya’da, 29 Nisan günü, oğlu Timur Turanbayburt’un bir böbreği nakledildi. Medical Park Antalya Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen naklin ardından sağlığına kavuşan Tayfur, bugün hastaneye kontrole geldi.

AMELİYAT SONRASI İLK DEFA KONUŞTU

Böbrek naklinden daha sonra ilk olarak konuşan Ferdi Tayfur, teşhis konulmadan önce fazla uyuduğunu, bu durumun da yeğeninin dikkatini çektiğini anlattı. “Yeğenim, ‘Dayı seni doktora götürmemiz lüzumlu’ dedi. Doktora gittiğimde ise diyabete bağlı böbrek yetmezliği olduğunu öğrendim. Her şey bir anda oldu. İki ay diyalize girdim. daha sonra Prof. Dr. Alper Demirbaş’a ulaştık. Anında gelmemi söyledi. Yaptığım araştırmada, böbrek nakli ameliyatının korkulacak bir şey olmadığını, yaşam kurtardığını öğrendim. Gözümü kapattım, gözümü açtım ameliyatım bitmişti. Hiç kimse böbrek nakli ameliyatından korkmasın” dedi.

“BU ORTAMI HİÇ UNUTMAYACAĞIM”

Prof. Dr. Alper Demirbaş ise Ferdi Tayfur’un ameliyatını, sanatçının şarkıları eşliğinde yaptıklarını söyledi. Ameliyathanede fonda Ferdi Tayfur şarkıları ve ameliyat masasında Ferdi Tayfur’un olduğu ortamı hiç unutamayacağını kaydeden Prof. Dr. Demirbaş, şunları kaydetti: “Diyabete tabi böbrek yetmezliği vardı. Biraz mutsuz ve çökkündü. Oğlu böbreğini affetmek istedi. Bütün tetkikleri yaptıktan sonradan ameliyata aldık. Gerçekte kuvvet bir ameliyat oldu. Birincisi teknik olarak şiddet bir ameliyattı. İkincisi ise 6 binin üstünde organ nakli ameliyatı yaptık. Bazıları aklımdan hiç çıkmayacak. Biz sanatçımızın ameliyatını yaparken, onun şarkılarını, Ferdi babanın müziklerini dinleyerek yaptık. Alışılmadık bir duyguydu bu. Bir taraftan tedbirli şekilde ameliyatı yapıyoruz, bir taraftan da ameliyat ettiğimiz Ferdi baba bize şarkı söylüyordu” (DHA)

İLGİLİ HABERFerdi Tayfur'a Adanalı hemşehrilerinden geçmiş olsun mesajı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER