Hababam Sınıfı nerede çekildi? Hababam Sınıfı konusu ne, oyuncuları kim?

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı bu akşam ilk filmi ile ekranlarda olacak.

Hababam Sınıfı nerede çekildi? Hababam Sınıfı konusu ne, oyuncuları kim?

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı bu akşam ilk filmi ile ekranlarda olacak. Kadrosunda birbirinden ünlü yıldızları barındıran kült film Hababam Sınıfı ile ilgili bütün bilgiler haberimizde…

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve ilk olarak 1975 yılında seyirci ile buluşan Hababam Sınıfı, Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri. Kadrosunda dönemin en büyük yıldızlarını barındıran Hababam Sınıfı ile ilgili bilgiler…

HABABAM SINIFI KONUSU

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üstüne kurulu olan bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi'nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de acıklı öyküleri anlatan film, Hababam Sınıfı serisinin birincil filmidir. Belirgin zekaları baştan sona tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp mektep düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de sinemamızın en yaramaz sınıfı olma özelliğinde.

HABABAM SINIFI NEREDE ÇEKİLDİ?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde bulunan mekan doğrusu bir okul değil. Üsküdar'da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır.

HABABAM SINIFI OYUNCULARI

Hababam Sınıfı filminin başrollerinde Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Kemal Sunal, Ayşen Gruda, Şener Neşeli, Halit Akçatepe, Akil Öztuna, Ergin Orbey, Feridun Şavlı, Muharrem Gürses, Sıtkı Akçatepe, Kemal Ergüvenç, Aciz Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Hayri Karabey, Ergun Sözen, Talat Dumanlı gibi birbirinden sanatçı isimler yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER