Hakan Yılmaz ve eşine saldıranların yargılandığı davada karar çıktı!

İstanbul 50.

Hakan Yılmaz ve eşine saldıranların yargılandığı davada karar çıktı!

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanıklar ve Hakan Yılmaz ve eşi Elif Yılmaz katılmadı. Hakan Yılmaz ve eşi Elif Yılmaz’ın avukatı İbrahim Yurttepe, “Meydana gelen olay toplumda infial yaratmıştır. Müvekkillerim doğum gününden sonra gittikleri otelde başlarına gelen olay nedeniyle unutulmayacak bir olay yaşamıştır. Sanık Denizhan ilk andan itibaren müvekkilime ayağına vurmak suretiyle sataşmaya başlamıştır. Müvekkillerim sanıkların hakaretlerine karşılık vermedikçe sanıklar galeyana gelmiştir. Aynı zamanda olayı siyasallaştıran beyanlarda bulunmuşlardır. Kutsal değerleri de istismar etmişlerdir. Sanık Denizhan’ın suç dosyası kabarıktır, sabıkalıdır, kaçma tehlikesi bulunmaktadır. Üst sınırdan cezalandırılmasını talep ederiz. Bu nedenle tutuklanmalarını talep ederiz” dedi.

“TANINMIŞ KİŞİ OLDUĞU İÇİN OLAY BU NOKTAYA GELMİŞTİR”

Sanıklar Denizhan Vural ve Erdal Gökçe’nin avukatları ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “Aslında olayda bir atışma ve kavga mevcuttur. Şikayetçi tanınmış bir kişi olduğu için olay bu noktalara gelmiştir. Elif’in küreyle yaralanması kaza sonucu gerçekleşmiştir. Olayın başlama nedeni şikayetçi tarafın müvekkilimizi tahrik altında bırakmış olmasıdır” diyerek lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti. Diğer sanık Mahsar Algül avukatı da beraat talebinde bulundu.

KARAR AÇIKLANDI!

Mahkeme, sanık Denizhan Vural’ın ‘basit yaralama’ suçundan şikayetçi Hakan Yılmaz’a karşı eyleminden dolayı 11 ay 7 gün hapis cezası, eşi Elif Yılmaz’a karşı ise 4 ay hapis cezası verildi. Sanık Vural’ın ‘hakaret’ suçundan ise 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak toplamda 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına verildi.

Sanık Erdal Gökçe ise ‘basit yaralama’ suçundan Hakan Yılmaz’a karşı 5 bin TL adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Elif Yılmaz’a karşı ise beraatine karar verildi.

Sanık Mahsar Algül’ün de ‘basit yaralama” suçundan ayrı ayrı beraatine hükmedildi. Sanıklar Erdal Gökçe ve Mahsar Algül’ün ‘hakaret’ suçundan ayrı ayrı beraatlerine de hükmedildi. Her üç sanık hakkında ‘tehdit’ suçundan da beraat kararı verildi.

İDDİANAME

Etiler’de bir otelin lobisinde Hakan Yılmaz ve eşi 6 Aralık 2017de darbedilmişti. Otelde saldırıya uğradığını belirten Yılmaz ve eşi, kendilerini darbedenler hakkında savcılığa şikayette bulunmuştu. Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar Denizhan Vural, Erdal Gökçe ve Mahsar Algül hakkında ‘hakaret’, ‘basit yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından ayrı ayrı 2 yıldan 5 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açmıştı. (DHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER