Herkül gerçek mi? Herkül: Efsane Başlıyor oyuncuları ve konusu…

Mitolojide önemli bir yeri olan Herkül hakkında çeşitli filmler bulunuyor.

Herkül gerçek mi? Herkül: Efsane Başlıyor oyuncuları ve konusu…

Mitolojide önemli bir yeri olan Herkül hakkında çeşitli filmler bulunuyor. Herkül filmlerinden biri olan Herkül: Efsane Başlıyor filmi hakkında izleyiciler birçok detayı merak ediyor. Herkül: Efsane Başlıyor’da kimler oynuyor ve tarihte Herkül karakteri kimdir? İşte ayrıntılar…

Herkül: Efsane Başlıyor filminin konusu ve oyuncuları filmi izleyenler tarafından merakla araştırılıyor. Yunan mitolojinin en önemli isimlerinden olan Herkül'ün hayatını anlatan Herkül: Efsane Başlıyor filminin oyuncuları ve konusu haberimizde yer alıyor.

“HERKÜL: EFSANE BAŞLIYOR” OYUNCULARI

Kellan Lutz
Rolü : Hercules

Scott Adkins
Rolü : King Amphitryon

Liam McIntyre
Rolü : Sotiris

Liam Garrigan
Rolü : Iphicles

“HERKÜL: EFSANE BAŞLIYOR” KONUSU

Milattan önce 1200 yılında, antik Yunan şehirlerinden birindeyiz. Dünyada yaşayan kraliçelerden biri, Zeus’un cazibesine kapılır ve ondan bir çocuğu olur. Herkül adını verdikleri bu prens için öngörülen kaderde, zalim kralın hanedanlığını sona erdireceği ve şehre düzen getireceği yer almaktadır.

MİTOLOJİDE HERKÜL KİMDİR?

Yunan mitolojisinde Herakles, Roma Mitolojisi’nde Herkül, Zeus ile Miken kralının kızı Alkmene’nin oğludur. Kadına aşık olan Zeus ona kocası kılığında yaklaşştır. Herakles’in Zeus’un çocuğu olduğunu anlayan Hera, önce Zeus’u oyuna getirerek ona Perseus kavminden ilk doğanın hükümdar olacağını yemin ettirmiş sonra da kuzeni Eurystheus’u önce doğurtarak Herakles’in daha doğmadan önce taht hakkını elinden almış, onunla sürekli uğraşmış ve ölümüne neden olmuştur. Herakles doğduğu günden itibaren tanrısal bir kuvvete sahiptir. Hera’nın gönderdiği iki zehirli yılanı öldürdüğünde henüz birkaç günlük bebektir.

Herakles her açıdan üstün bir eğitim görmüştür. En iyi yaptığı işler ok atmak, at sürmek ve güreşmektir. 18 yaşına geldiği zaman Kitharion ormanlarında yaşayan ünlü canavarı öldürmüştür. Kendisine ödül olarak Thebai kralının kızı Megara verilmiştir. Bu kızdan üç oğlu olmuştur. Hera işe karışarak Herakles’i çıldırtmış, Herakles de kendi karısını ve çocuklarını öldürmüştür. Suçlarından arınması için Miken kralı Eurystheus’un hizmetine girip, onun her istediğini yapması gerekmiştir. Kralın Herakles’e yaptırdığı 12 işe mitolojide Herakles’in 12 görevi veya işleri denir. Çok güçlü bir karakter olarak da bilinir. Herakles’in dünyadaki yaşamı boyunca 70 kadar çocuğun babası olduğu söylenir. Soyundan gelen Heraklidler’in Lidya’da bir dönem yönetici hanedanlık yaptığı söylenir. Ayrıca Kafkas dağlarında zincire vurulmuş Prometheus’u işkenceden kurtarmış, Kyknos, ve Antaios’u öldürmüştür.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER