Katar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnun

Katarlı seçmenler, bugün yapılan ve ülkenin yasama alanında ilk demokratik tecrübesi olan Şura Konseyi (parlemento) seçimlerinin düzenlenmesini memnuniyetle karşıladı.Katarlılar, ilk Şura Konseyi üyelerini seçmek için oy kullanmak üzere sabah 08.00'den itibaren sandık başına gi.

Katar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnun

Katarlı seçmenler, bugün yapılan ve ülkenin yasama alanında ilk demokratik tecrübesi olan Şura Konseyi (parlemento) seçimlerinin düzenlenmesini memnuniyetle karşıladı.

Katarlılar, ilk Şura Konseyi üyelerini seçmek için oy kullanmak üzere sabah 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladılar.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan sıkı önlemlere rağmen Katarlılar seçime yoğun katılım gösterdi.

Seçmenlerden Yusuf Halid el-Halifi, AA muhabirine, "Bugün Katar'daki yasama seçimlerinin bu ilk deneyimine katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu fırsat için Emir Şeyh Temim bin Hamed el-Sani'ye teşekkür ediyoruz." dedi.

Halifi, "Gurur duyduğumuz bu yeni deneyimde tüm adaylara başarılar diliyoruz ve uzun vadede ülke için hayırlı olacak bir adım olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Fatıma el-Musenned de Katar'ın ilk demokratik deneyiminden mutluluk duyduğunu belirterek tüm adaylara başarı diledi.

Birinci Bölge Seçim Komitesi Başkanı Şeyha Maha Mansur Al Sani, seçimlere katılımın, hem erkekler hem de kadınlar bakımından beklenenden daha yüksek olduğunu ifade etti.

Al Sani, devlet kurumlarının disiplinli organizasyonu ve seçmenlerin bilinçli oluşu sayesinde oy kullanma sürecinde herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını belirtti.Katar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnun

Katar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnunKatar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnun

Katar halkı Şura Konseyi seçimlerinin düzenlenmesinden memnunAA / Serdar Bıtmez - Son Dakika Haberleri 'Böyle giderse 5'inci, 6'ncı dalgaları yaşayacağız'

'Böyle giderse 5'inci, 6'ncı dalgaları yaşayacağız'

Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 aşısı 110 milyon dozu geçti

Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 aşısı 110 milyon dozu geçti

Sağlık Bakanlığınca Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı miktarı 110 milyon dozu geçti.

Sağlık Bakanlığınca Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı miktarı 110 milyon dozu geçti.

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER