Kemal Sunal anı parası basan şirket yetkilisinden açıklama geldi

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ezo Sunal ve Ali Sunal, kendilerinden izin almadan merhum sanatkâr Kemal Sunal'ın görsellerinin Euro kağıdı üstünde kullandıkları gerekçesiyle Bağımsızlık Honça ve İbrahim Gölgeli'den geçtiğimiz günlerde şikayetçi olmuşlardı.

Kemal Sunal anı parası basan şirket yetkilisinden açıklama geldi

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ezo Sunal ve Ali Sunal, kendilerinden izin almadan merhum sanatkâr Kemal Sunal'ın görsellerinin Euro kağıdı üstünde kullandıkları gerekçesiyle Bağımsızlık Honça ve İbrahim Gölgeli'den geçtiğimiz günlerde şikayetçi olmuşlardı. Honça, bugün"Sunal Ailesi’ni üzdüysek özür dileriz” açıklamasında bulundu.

Yaşanan olay nedeniyle karamsar olduğunu bildiren 0 Euro projesinin Türkiye direktörü Özgürlük Honça yaptığı yazılı açıklamada, “Sunal ailesini üzdüysek de özür dileriz. Amacımız devlet büyüklerimizi, tarihe mâl olmuş kişileri, kültürel değerlerimizi hediyelik paralar üstünde betimleme edip, paylaşmak ve tanıtmaktır. Amacımız itibariyle ticaret değil, tanıtımdır. Tamamen idealist bir çizgiyle tasarımlar üretilmiş, hiçbir zaman gelişi güzel tasarımlar yapılmamıştır” dedi.

“EKİBİN HABERİ VARDI”

Pandemi sürecinin başlangıcın da Yeşilçam Projesi ile çalışılmaya karar verdiklerini gösteren Honça Barış Manço projesi için oğlu Doğukan Manço’dan onay alınamadığından projenin iptal edildiğini söyledi.

Kemal Sunal projesinde ise Ali Sunal beyin yapımcısıyla irtibata geçildiğinin belirtildiği açıklamada, “Ali Sunal beyin durumdan farkında olan edildiği ve oysa pandemi sürecinden sonradan konuyla ilgilenebileceğini, yerinde zamanının olmadığını belirtmiştir. Halkla İlişkiler Müdürü ile görüşülüp, ürünlerin zorlama sürecine alınacağı belirtilip onay alınmıştır! Onaylama sözlü olarak alınmıştır” dendi.

“ALİ SUNAL YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMİYOR”

Açıklamada Hür Honça'nın şu sözlerine de yer verildi;

* Ali Sunal beyin yeterince bilgilendirildiğini düşünmüyorum. Konuya ilgili 3. şahısların da katılması, olayı aydınlatacaktır. Eğer art niyetli olsaydık Doğukan Manço projesini de yapardık. Ayrıca Kemal Sunal Projesinde mahsul sayısını 500 bin adet olarak belirler, dilediğimiz fiyata satardık.

* Ticari bir faaliyetten öte koleksiyon camiası için yapıldığı ve tanıtım amacı taşıdığı aşikardır. bununla birlikte nezaketen tasdik almadığımız bir çalışmayı yapacak dek saygısız da değiliz.

İLGİLİ HABERSunal Ailesi, izin almadan Kemal Sunal adına hatıra para basanlardan davacı oldu
Son güncelleme: 16:33 - 16.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER