Kıvanç Tatlıtuğ’un babası Erdem Tatlıtuğ şahit olarak dinlenecek

Sahte fatura kullandığı iddiasıyla “ücret yöntem kanununa muhalefet” suçundan 10 yıla değin hapis istemiyle yargılanan oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un babası bir sonraki duruşmada şahit olarak dinlenecek.

Kıvanç Tatlıtuğ’un babası Erdem Tatlıtuğ şahit olarak dinlenecek

Sahte fatura kullandığı iddiasıyla “ücret yöntem kanununa muhalefet” suçundan 10 yıla değin hapis istemiyle yargılanan oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un babası bir sonraki duruşmada şahit olarak dinlenecek.

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un, 2012 ve 2013 yıllarında sahte fatura kullandığı iddiasıyla ‘ödenti yöntem kanununa muhalefet’ suçundan 10 yıla değin hapis istemiyle yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya davalı Kıvanç Tatlıtuğ katılmazken, Tatlıtuğ'un avukatı ile müşteki kurum Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nın avukatı katıldı.

Kıvanç Tatlıtuğ'un avukatı ise, “Covid-19 nedeniyle şahit olarak dinletmek istediğimiz şahısların yaşlı olmaları ve İstanbul açık havada bulunmaları sebebiyle bu celse hazır edemedik” diyerek tanıkların dinlenilmesi için vakit istedi.

ÜNLÜ OYUNCUNUN BABASI DİNLENECEK

Mahkeme hakimi, gelecek celse tanıkların hazır edilmesi için zaman verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. öte taraftan bir sonraki celse, meşhur oyuncunun parasal işleriyle ilgilenen babası Erdem Tatlıtuğ'un şahit olarak dinleneceği öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Davanın geçtiğimiz sene Eylül ayındaki celsesine katılan Tatlıtuğ, mali müşavirliğini yapan Erdal Doğan’ın sahte fatura kestiğini bilmediğini söylemişti. Tatlıtuğ, “Faturaların sahte olduğunu bilseydim Erdal Doğan'a yüksek miktarda ödeme yapmazdım. Ücret müfettişleri beni denetlemeye gelene dek haberim yoktu” diyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmemişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kadar hazırlanan iddianamede, Kıvanç Tatlıtuğ'un Pendik Ödenti Dairesi'ne yan olarak faaliyet belirten Bağımsız Manken ve Modellerin Faaliyetleri isimli şahıs şirketinin sahibi olduğu belirtildi.

Şirketin 2012 ve 2013 yıllarına ait aidat dönemiyle ilgili yapılan incelemede, ticari faaliyette bulunmamasına karşılık, ticari faaliyette bulunmuş gibi bir takım danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenen sahte faturaları kendi defter ve kayıtlarına derin etki bırakmak suretiyle kullandığı kaydedildi.

Kıvanç Tatlıtuğ'un reel bir ticari faaliyetinin bulunmamasına rağmen sahte fatura ve irsaliyeleri ticari kayıtlarına işleyerek vergi zararına neden olduğunun belirtildiği iddianamede, Tatlıtuğ’un, ‘ücret usul kanununa muhalefet’ suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER