Mutlu Aile Defteri konusu ne? Mutlu Aile Defteri oyuncuları kim?

Kadrosunda birbirinden meşhur isimlerin bulunduğu Mutlu Aile Defteri, bu akşam Türk televizyon izleyicileri ile buluşacak.

Mutlu Aile Defteri konusu ne? Mutlu Aile Defteri oyuncuları kim?

Kadrosunda birbirinden meşhur isimlerin bulunduğu Mutlu Aile Defteri, bu akşam Türk televizyon izleyicileri ile buluşacak. Emekli bir subayın ailesi olan gülünç ve duygusal mücadelesinin anlatıldığı Mutlu Aile Defteri filmi ile ilgili tüm bilgiler haberimizde…

Vizyona girdiği 2013 yılının en uyarı çeken filmlerinden biri olan Mutlu Aile Defteri filminin yönetmenliğini Nihat Durak yapmıştır. Kadrosunda Tuncel Kurtiz, İlker Aksum ve Binnur Kaya gibi önemli oyuncuları barından Mutlu Aile Defteri ile ilgili detaylar…

MUTLU AİLE DEFTERİ KONUSU

Filmde, İzmir'de yaşayan emekli subay Yıldırım Taşyumruk'un (Tuncel Kurtiz), çocukları Kudret (İlker Aksum), Cevdet (Bülent Parlak) ve İsmet'i (Büşra Pekin) meslek şiddet sahibi yerine getirmek istemesi ama işlerin istediği gitmemesiyle başlamaktadır. Kudret pastacı, Servet hoca, İsmet ise İstanbul'da dizi senaristi olur.

Daha sonra Cevdet'e, babasının yolladığı piyango biletine büyük ikramiye isabet edecek ama bunu karısı Asuman (Binnur Kaya) ile birlikte saklayarak kendilerini yoksul olarak göstereceklerdir. Esasında son derece lüks bir yaşantı içerisindedirler.

Babasının doğru bir pastacı fırını açan Kudret ise iflas edip, seyyar satıcılık yapmaktadır, fakat babası ve kardeşlerinden bunu gizleyerek kendisini varlıklı olarak göstermeye çalışmaktadır. Oğlu Korkut (İlhamcan Çelikoğlu) ise babasına tarafından işe haylaz bir çocuktur. Dedesi Yıldırım ise en azından torununun yii bir eğitim almasını istemektedir. Fakat Korkut, komşu kızını etkilemeye çalışmakta ve aralıksız şişmanlamaktadır. Karısı Ayça (Goncagül Sunar) ise kendi halinde bir konut hanımıdır.

İsmet ise İstanbul'a resmileşmiş ve senaristliğe başlamış oysa başarısız olunca, kendi ailesini birebir anlatarak bir dizi senaristi olmayı başarmıştır. Dizide kendi hayatında olanları ilk elden senaryoya geçirdiğinden, diziyi seyreden ailesi İsmet'in yanına bundan böyle özel hiçbir şey konuşmaz. Bir zaman sonradan dizi beğenilmez ve yayından kaldırınca İsmet işsiz kalarak İzmir'e dönmeyi düşünür. İsmet, dizide abisi Cevdet'i canlandıran oyuncu adaşı İsmet'i (Öner Erkan) sevmektedir. İkisi birlikte babalarını ve öteki aile üyelerini kandırarak çıkar sağlamayı düşünürek İzmir'e gelirler.

Şimşek'ın damdan düşmesi sonucu hastaneye kaldırılması üzerine oyuncu İsmet babaya kan verir. Bu Nedenle O'nun sağ kolu olur. bu arada Oyuncu İsmet ile Asuman arasında bir yakınlaşma başlar. Babası taburcu olunca tüm aile fertlerini Kudret'in evinde toplar ve cümbür cemaat yatıya kalır. Babası İzmir'den kasabaya dönmek üzere otobüs terminaline gittiğinde Kudret'i seyyar satıcılık yaparken görünce fazla kızar ve geri eve döner. sırası gelmişken Asuman ve oyuncu İsmet, Cevdet'i aldatarak tüm piyango paralarını alıp kaçmayı planlarlar. Yıldırım, oğlu Kudret'e olanak sağlayarak O'nu bu kez özel dedektif yapar ve birincil müşterisi olarak Cevdet'in ve İsmet'in kendisinden ne gizlediklerini bulmasını ister. Ancak yetersiz Kudret bulduğu bilgileri hep yanlış yorumlar. Sonunda Asuman ve oyuncu İsmet paraları alarak kaçarlar. Şimşek ve çocukları peşlerinden gitse de onları bulamaz ve yanlışlıkla yolcu uçağı korsanı olarak hapse düşerler. Yıldırım, tüm suçu üstüne alır ve us hastalığı sebebiyle cinayet almaz. Sonunda her zaman beraber kasabaya baba evine dönerler. Burada filmin anlatıcısı olan karga bir uçtan bir uca Yıldırım'ın senelerdir biriktirdiği altınları çatıda bulurlar.

MUTLU AİLE DEFTERİ  OYUNCULARI

Tuncel Kurtiz – Şimşek Taşyumruk

İlker Aksum – Kudret Taşyumruk

Bülent Parlak – Cevdet Taşyumruk

Binnur Kaya – Asuman Taşyumruk

Büşra Pekin – İsmet Taşyumruk

Öner Erkan – Oyuncu İsmet

Goncagül Sunar – Ayça Taşyumruk

İlhamcan Çelikoğlu – Korkut Taşyumruk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER