NASA teyakkuza geçti, kritik gün Çarşamba! Dev asteroid hızla Dünya'ya yaklaşıyor

Nasa, geçtiğimiz haftalarda Güneş yörüngesinden ve kör noktadan gelen bir asteroidin fark edilemediğini ve Dünya'nın yakınından geçtiğini açıklamıştı.

NASA teyakkuza geçti, kritik gün Çarşamba! Dev asteroid hızla Dünya'ya yaklaşıyor

Nasa, geçtiğimiz haftalarda Güneş yörüngesinden ve kör noktadan gelen bir asteroidin fark edilemediğini ve Dünya'nın yakınından geçtiğini açıklamıştı. Asteroidi fark edememe konusunda hatasını kabul eden NASA, bu kez erken davrandı.

DÜNYA'YA YAKLAŞMAYA BAŞLADI

Özgürlük Anıtı büyüklüğünde olduğu belirtilen dev asteroidin haftaya Çarşamba Dünya'nın yakından geçeceğini belirtilen NASA yetkilileri, bu kez önlemlerin tamamlandığını ve asteroidin 24.000 mil hızla Dünya'ya doğru yaklaştığını ifade etti.

"POTANSİYEL TEHLİKELİ" OLARAK SINIFLANDIRILDI

Dev asteroid, NASA tarafından "Potansiyeli Tehlikeli" kategorisine alındı. NASA'lı bilim insanlarınca yakından izlenecek asteroidin Dünya'ya çarpması beklenmiyor. Asteroidin Dünya'nın ne kadar yanından geçeceği ise henüz netleşmedi. Ancak bu mesafe NASA tarafından "dikkate değer" olarak adlandırılıyor.

Haberler.com - Son Dakika Haberleri Barış Yahya Çinçin Barış Yahya Çinçin Gündem Editörü Haberler.com - Son Dakika Haberleri/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER