Nijerya'da bir ayda 378 Boko Haram ve silahlı çete üyesi etkisiz hale getirildi

Nijerya ordusu, geçen ay düzenlediği operasyonlarda terör örgütü Boko Haram ve silahlı çetelerin 378 üyesinin öldürüldüğü bildirildi.Nijerya Ordusu Medya Operasyonları Direktörü General Benard Onyeuko, yaptığı açıklamada, ordunun 2-30 Eylül'de ülkenin farklı bölgelerinde .

Nijerya'da bir ayda 378 Boko Haram ve silahlı çete üyesi etkisiz hale getirildi

Nijerya ordusu, geçen ay düzenlediği operasyonlarda terör örgütü Boko Haram ve silahlı çetelerin 378 üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Nijerya Ordusu Medya Operasyonları Direktörü General Benard Onyeuko, yaptığı açıklamada, ordunun 2-30 Eylül'de ülkenin farklı bölgelerinde Boko Haram ve silahlı çete üyelerine karşı operasyonlar düzenlediğini belirtti.

Onyeuko, operasyonlarda 85 Boko Haram ve 293 silahlı çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

Operasyonlarda 2 bin 783 Boko Haram üyesinin teslim olduğunu aktaran Onyeuko, 90 çete üyesinin de yakalandığını söyledi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Ülkede, terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalıyor.

AA / Adam Abu - Son Dakika Haberleri MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda terör örgütü PKKKCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi.

MİT ve TSK'nın Kandil'e yönelik ortak operasyonunda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Kerkük alan sorumlusu Mehmet Hatip Arıtürk etkisiz hale getirildi.

Son dakika haberi... Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKKKCK'ya yönelik operasyonda 11 şüpheli yakalandı

Son dakika haberi... Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 11 şüpheli yakalandı

Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKKKCK'ya yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı, silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok...

Diyarbakır merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı, silah ve patlayıcı yapımında kullanılan çok...

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER