Pandemi Kadınları Vurdu! 

İngiltere’de YouGov anket şirketi ile  Cambridge Küreselcilik Projesi tarafından gerçekleştirilen ve 27 ülkeden insanın katılımı sağlanan anket sonucu açıklandı. Pandemiden en büyük hasarı psikolojik ve finansal olarak kadınların aldığı ortaya çıktı.

Pandemi Kadınları Vurdu! 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre İngiltere'de gerçekleştirilen ankette pandeminin kaybedenin kadınlar olduğu açıkladı. 


İngiltere’de YouGov anket şirkerti ile  Cambridge Küreselcilik Projesi tarafından gerçekleştirilen ve 27 ülkeden insanın katılımı sağlanan anket sonucu açıklandı. Pandemiden en büyük hasarı psikolojik ve finansal olarak kadınların aldığı ortaya çıktı.


Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, anket sonuçları farklı ülkeden birçok kadının kişisel finans, akıl sağlığı ve iş stresi konusunda erkeklerden daha fazla endişe yaşadığını ortaya çıkarttı.


İspanya’da kadınların yüzde 60’ı, pandemi başladığından beri çalışma hayatlarının daha stresli hale geldiğini söyledi. Ülkede bunu söyleyen erkeklerin oranıysa yüzde 42’de kaldı. İngiltere’de de çalışma hayatlarının pandemi öncesine göre daha stresli olduğunu söyleyen kadınların sayısıyla erkeklerinki arasında keskin bir fark çıktı. İngiltere’de kadınların yüzde 55’i, erkeklerin yüzde 36’sına kıyasla, çalışma hayatlarının daha stresli olduğunu ifade etti.


Öte yandan, Fransa İçişleri Bakanlığı, ülkede koronavirüs pandemisinin ve kapanma önlemlerinin etkili olduğu 2020 yılında ev içi şiddetin yüzde 10 oranında arttığını ve şiddet mağdurlarının çoğunluğunu ise kadınların oluşturduğunu bildirdi.


Bakanlığın yayınladığı verilere göre, ülkedeki güvenlik birimlerinin kayda geçirdiği 196 bin 400 çiftler arası şiddet vakasında 139 bin 200 kadının mağdur olduğu ifade edildi.


Şiddet olaylarının çoğunun fiziksel şiddet vakaları olduğu ve bunların kısmen mağdurları iş göremez duruma getirecek kadar ağır olduğu açıklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER