Salak Milyoner ne zaman çekildi? Salak Milyoner konusu ve oyuncuları…

Dört kardeş arasında altınların nasıl paylaştırılacağına bir türlü karar veremeyen Uyanık kardeşler, Hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a doğru yola çıkarlar.

Salak Milyoner ne zaman çekildi? Salak Milyoner konusu ve oyuncuları…

Dört kardeş arasında altınların nasıl paylaştırılacağına bir türlü karar veremeyen Uyanık kardeşler, Hanımlarını da ayarlayarak birbirlerinden habersiz İstanbul'a doğru yola çıkarlar. İşte Salak Milyoner filminin konusu ve oyuncu kadrosu...

Salak Milyoner yıllar önce çekilmesine rağmen hala ilgi gören yapımlardan. 1974’te usta yönetmen Ertem Eğilmez tarafından çekilen filmin başrollerinde Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe rol almıştır.

SALAK MİLYONER OYUNCU KADROSU

Kemal Sunal – Saffet
Zeki Alasya – Himmet
Metin Akpınar – Hayret
Halit Akçatepe – Gayret
Münir Özkul – Mehmet Çavuş
Adile Naşit – Mesude
Hulusi Kentmen – Komiser
Meral Zeren – Emine
Perran Kutman – Gülsüm
Oya Alasya – Himmet’in Hanımı
Ali Şen – Kayserili Behçet
Haluk Orçun – Müteahhit
Mürüvvet Sim – Randevuevi Sahibesi
Arap Celal – Namaz kılan adam
Cemil Turan – kendisi
Osman Arpacıoğlu – kendisi

SALAK MİLYONER KONUSU

Kardeşler İstanbul’un altını üstüne getirirler. Başlarına gelen olaylar sonunda hanımları da İstanbul’a gelir ve Mehmet Çavuş’un evine yerleşirler. Definenin aslında Mehmet çavuş’un evinin altında olduğunu bilmeden günlerce İstanbul’u delik deşik ederler. Bu yüzden pek çok kez karakolluk olan kardeşler sonunda hazinenin Mehmet Çavuş’un evinin altında olduğunu fark ederler. Fakat bu sefer de Mehmet’e belli etmeden evin altını nasıl kazacaklarını düşünürler. Köylerinden kocalarını basmaya gelen Gülsüm, Emine ve Himmet’in hanımı kazılan tüneli saklamak için bir çare bulurlar. Bu aşamada acemi defineciler evin temeline ulaşmıştır. Himmet’in define sandığı bakır kabı çekmesiyle ev temelden sarsılır ve yıkılır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER