Samet Zili; Pandemide Kuaförlerin Eğitimi Arttı…

Samet Zili; Pandemide Kuaförlerin Eğitimi Arttı…

Samet Zili kısaca kendinizden bahseder misiniz? Aslen nerelisiniz?  Kuaförlük hayatınız nasıl başladı, bizimle paylaşır mısınız?

2002 yılında İzmir’de başladım kuaför mesleğine. Hiç durmadan bugüne kadar hep çalıştım. Başarıya ulaşmak için en ayrıntılı kilit noktaları öğrendim saç ile ilgili. Aslen İzmirliyim.

Bu meslekte isminizin imza olacağı, eski günlerinizde aklınıza gelir miydi? Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için neler yaptınız? Nasıl bir yol izlediniz?

Mesleğe başladığım günden beri sürekli kendimi geliştirmek için adımlar attım. Bugünlere geleceğimin farkında değildim fakat hissediyordum. İçimdeki sesi dinledim. Uzun vadeli planlar yapıp ilerledim. 2009 yılında 20 yaşlarındayken İstanbul’a gelme kararı aldım. Çünkü, İstanbul o dönemler sanat açısından daha öndeydi. Modayı İstanbul’dan takip ederdik. O dönemler dergiler vardı. İnternet bu şekilde aktif değildi. Herhangi bir kuaför bir şey geliştirdiyse, güzel bir renk yaptıysa asla duyulmazdı. Şu an öyle mi? Sosyal medyada anında dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşıyor. Bende İstanbul’a geldiğimde ünlülerin kuaförleri olan Yıldırım Özdemir’de başladım. O dönemler Ajda Pekkan, Tarkan, Bengü, Gülşen, Tümer Metin gibi isimler gelirdi ve onlara hizmet verirdik. 2014 yılında bir teklif aldım Dubai’den ve oraya yerleşme kararı aldım. Çok heyecan verici bir macera olacaktı. İlk kez yurt dışına gidiyor ve orada yaşıyor olacaktım. 3 yıl kadar Dubai’de yaşadım ve çalıştım. O dönemler çok heyecanlı geçmişti benim için, meslek hayatımda önemli adımlar atmıştım. Ünlü modacı Roberto Cavalli’nin moda defilesinde mankenlerin saçlarını yapmamı istediler. Çok heyecanlıydım. Hemen ekibimi kurdum ve sahne arkasında çalışmaya başlamıştım. Sonra İstanbul’da Fashion Week’lere bir saç dizayn ederek Bora Aksu’nun defilesine katıldım. Sonra Londra’ya yerleşme kararı aldım. Yine heyecanlı ama tecrübeliydim bu sefer. Şu an Londra da yaşamaktayım. Çok mutluyum. Burası bir international şehir, her ülkeden insanlar yaşıyor ve bende dünyanın her kıtasındaki insanların saçlarına dokunuyor, bu zengin çeşitliliği hissediyorum. Her kadın güzeldir ama daha güzel olmak ister. Ben ise doğal görünümünden dışarıya çıkmadan onlara nokta atışı yaparak en iyi saçı yapmaktayım.

İngiltere’nin Londra şehrinde faaliyet göstermektesiniz. Türkiye’de Franchise vermeyi düşünüyor musunuz?

Türkiye’de akademi açmayı planlıyorum. Bu yönde çalışmalarımız var. Londra’dan da kesim hocaları getirip kuaförlere eğitim vermeyi hedefliyoruz. İstanbul Nişantaşı’nda birkaç kuaföre eğitim vermek için geliyorum yılda 2 sefer.

Sosyal medyada da oldukça aktifsiniz. Bu kadar başarıyı neye borçlusunuz?

Sosyal medyada aktif olmak, yaptığım işleri sergilemek bana mutluluk veriyor. Ayrıca çok sanatkâr diğer kuaför arkadaşlarımızın da yaptığı saçları görmekteyim. Güzel dönüşler aldıkça daha çok mutlu oluyorum.

     Yurt dışındaki pek çok ünlü de sizi tercih etmekte. Onlarla çalışmak nasıl?  

Ünlü isimlerle çalışmak her daim keyif vermekte… Beni seçtikleri için çok şanslıyım ama bu şansım başarılı olmaktan geçiyor. Ünlülere hizmet vermek zor değil.  Eğer işini severek yapıyorsan hiçbir şey zor gelmez. Bana da gelmiyor. Ne istediklerini hemen anlıyor ona göre hareket ediyorum.

Birazda yeni sezon trendlerinden bahsedelim… 2021’de daha çok hangi kesim ve renkleri göreceğiz?

2021 yılında insanlar büyük bir değişim peşinde olacaklar. Bu da modaya saçlara yansıyacaktır. 2020 yılının getirdiği kötü günleri unutturacak bir yepyeni sezon geliyor. 2021 yılında sarışınlık ön planda olacak ve kısa saçlar göreceksiniz.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2020, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER