Sevtap Ünal ile Çok Özel...

Alternatif müzik dünyasının başarılı isimlerinden Sevtap Ünal müzik kariyerine bu yıl bir albüm ekliyor: Hüzün Alanı.

Sevtap Ünal ile Çok Özel...

Albümün her ay bir şarkısı buluşacak bizlerle ki ilk çalışma olan "Oysa" geçtiğimiz yılın en güzel şarkılarından, ikinci çalışma olan  “Beni Sen Sevme” ise bu yılın en duygusal ilk çalışmalarından biri olarak çalıyor. Ve şimdi yanlarına bir yenisi daha ekleniyor: Sen Değil miydin? Ünal bu çalışmasında dinleyicisini farklı sularda yüzmeye davet ediyor.

Ayrıca bu ay içinde bir de sürpriz cover ile karşımızda olacak ki ilk kez bu söyleşide yanıtını bulacaksınız. Aynı zamanda müzikte olduğu kadar moda-tasarım dünyasının içinde de olan Ünal kapılarını Evos Angels okurları için araladı ve tüm bu yolculuğunu okurlarımız için anlattı. 
 

Müzik dünyasında yayınlandığı dönem ses getiren İki özel albümün sahibisin. Bugün baktığında o iki albüm senin adına nasıl bir yerde duruyor, yayınlandığı dönemden bugünkü şarkılarına seni nasıl hazırlıyor?

Baktığımda beni tatlı tatlı gülümseten güzel bir anı gibi duruyor kalbimin duvarında. Albüm ve şarkı tarihlerine göre hatırlıyorum o yıllara ait iç heyelanlarımı. Daha farklı bir perspektif ile bu güne objektif bakmamı sağlıyor.
 

 

Geçtiğimiz yıl yeni albüm Hüzün Alanı” startını verdi ve ilk şarkısı “Oysa” ile uzun zaman sonra yeniden dinleyicin ile buluştun. Yeniden dinleyici ile buluşmak ve “O Benim” single’ından sonra bir kere daha Tansel Doğanay ile çalışmak adına nasıl özetlenir?

Tansel Doğanay kalp arkadaşım benim. Ustam. Aramızdaki sinerji, benim bu yolculuğa devam etmemi sağlayan dinamikler ile dolu. Onun ile çalışırken evimde hissediyorum. Öyle güzel ve rahat konfor  alanı sağlıyor bana, gerçek ve samimi.


 

Yeni yıla yeni şarkılarla başladın ki “Beni Sen Sevme” ile devamında başka bir yolculuğa çıkardın dinleyicini. Bu kez daha bir melankolik ama bir o kadar daha güçlü bir Sevtap şarkısı duyduk. Şarkılarının hayatınla ilgili bir iş ya da eş birliği var mı?

Ne güzel tanımlamışsın. Melankolik ama bir o kadar güçlü, tam da aynaya baktığımda gördüğüm kadını betimleyen. Şarkılarım benim otobiyografim aslında yaşadığım ve hissettiğim ne var ise! Kendim ile  başa çıkamadığımda başka çarem yokmuşcasına kağıda kaleme sarıldığım anda şarkılar iş birlikçi hayatımda.


Geldiğimiz süreç single şarkılar dönemi ve her ay bir şarkın ile buluşacağımızı biliyoruz. Devamında dinlediğimiz “Sen Değil miydin” diskografinde farklı bir yerde duracak biliyorum, yeni bir tarzın habercisi mi bu yoksa aslında içinde var olan bir senin bizimle yeni buluşması mı?

Tamamen içgüdüsel. Canımız yandıkça karşıya karşılık verme hissi, bir savunma biçimi belki de. Bak ben seni görüyorum, sen de beni. Müziğin çeşitliliğine bulaşmak hoşuma gidiyor tek bir sound, konsept içinde kısılmak artık ilgimi çekmiyor. Sınırlarımı zorlamak en iyi yaptığım şey oldu her zaman.


Ağabeyin Ümit Ünal “sözleri cesur, sözleri yırtıcı bu yaratımın müziği tarifsiz” diyor yeni şarkın için ki biliyorum en büyük destekçin kendisi, daha doğrusu şarkılarının ilk ve en büyük dinleyicisi. Biraz da aranızdaki bu bağı konuşalım istiyorum, Ünal ailesi her daim sanatın içinde, hem iş hem aile yolculuğu içinde nasıl bir yerdesiniz hayatın içinde.

O hep benim ile; bu olgunluk dönemimiz de daha fazla gülüp, eğlendiğimizi fark ettik. Hafifledik hayata, çözdükçe şifrelerini, en zorumu atlatmış olmamın rahatlığı belki de, şimdi hayat bildiği gibi gelsin.


Temsil ettiğiniz bir marka var ve dünyaca da büyük başarılara imza attınız. Müziğin yanında sen de bu ekibin önemli bir parçasısın. Müzik ve tasarım nasıl bir denge, dostluk içinde peki?

Benim için; bileşik kaplar kanunu gibi, biri olmadan diğeri de olamaz diye düşünüyorum hayatımda. Yaratım çok dinamik ve sancılı. Müzik ve moda tasarımının süreçleri çok benzer; terazinin iki ayrı kefesinde duran bir denge.


Mayıs ayı içinde sürpriz bir cover dinleyeceğiz senden ki Müslüm Gürses ile sevilen “Seni Yazdım”. Şarkı senin için çok özel bir yerdeydi, hikayesi neydi peki, neden bu şarkıya ses olmak istedin. Kiminle çalıştın ve nasıl bir stüdyo süreci yaşadın?

Ablam ile araba da giderken birden bu şarkıyı söylemeye başladım. Ablam sıkı bir Müslüm Gürses hayranıdır. Dönüp bana “yeni şarkı mı yaptın” diye sordu. “Seni yazdım”’ı bir Müslüm Gürses hayranını şaşırtacak kadar benim ile özdeşleştirmiş olması o an cover’ı yapmaya karar vermeme vesile oldu. Müzikal yolculuğuma başladığım zamanda bestelerimi emanet ettiğim ilk aranjörüm Sezgin Gezgin ile çalıştık ve büyük keyif aldık.


Devamında da yıl içinde buluşmalarımız olacak. Devamında nasıl bir yolculuk bekliyor bizi ve ismi “Hüzün Alanı” olacak olan albümün bittiğinde sen adına neler bekleyecek dinleyicini?

“Hüzün alanı” ingilizce tek bir kelimenin türkçe karşılığı. “doldrum” ‘un türkçede bir kelime ile karşılığı yok. Benim duygularımın da! Müzik bana kendimi, duygularımı ifade etmekte böylesine bir yardımda bulunuyor. Bu sene beni dinleyenleri “hüzün alanıma” davet etmiş olacağım.


Sanat ve müzik dünyasının içinde kimler senin yolculuğuna eşlik ediyor. Kimler dünden bugüne ilham oldu; günümüz müzik dünyası ile aranızda nasıl bir yakınlık var; ne kadar takip edebiliyorsun akışı, kimleri başarılı buluyorsun mesela?

Hiç kimseden, herkesten ve herşeyden ilham alabiliyorum, sınırlarım yok. Son dönemler de genç grupların kaygısız stilleri çok hoşuma gidiyor. Örnek vermek gerekir ise Madrigal, Adamlar, Yüzyüzeyken Konuşuruz gibi benzer duyguda ki müzisyenler.

Dergimiz Evos Angels hakkında neler düşünüyorsun, okurlarımıza neler söylemek istersin?

Yıllar boyunca takip etmekten keyif aldığım ve şimdi de sayfalarında olmaktan mutluluk duyduğum bir dergi. Tüm ekibi kutluyorum ve daha nice yıl hayatın güzel renklerinde buluşalım diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER