Sümela’nın Şifresi konusu ve oyuncuları… Sümela’nın Şifresi Temel nerede çekildi?

Karadeniz’de geçen komedi filmi Sümela’nın Şifresi: Temel bu akşam televizyonda yayınlanacak.

Sümela’nın Şifresi konusu ve oyuncuları… Sümela’nın Şifresi Temel nerede çekildi?

Karadeniz’de geçen komedi filmi Sümela’nın Şifresi: Temel bu akşam televizyonda yayınlanacak. İlginç konusu ve geniş oyuncu kadrosu ile uyarı çeken film Sümela’nın Şifresi: Temel nerede çekildi? İşte Sümela’nın Şifresi: Temel filmi konusu ve oyuncuları

Temel eksik aşina bir sır olan Sümela'nın sırrını çözmeye çalışıyor. 2011 yılında vizyona giren film Sümela'nın Şifresi: Temel filmi bu akşam televiyon ekranında boy gösterecek. Peki Sümela'nın Şifresi filmi nerede çekildi? Oyuncuları kimler, konusu ne?

SÜMELA ŞİFRESİ FİLMİ KONUSU

Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz'de bile herkesin dalga geçtiği “yoksul”; fakat saf ve delikanlı olan Esas bir kara sevdaya tutulur. Trabzon'un en köklü ve varlıklı ailelerinden Yücesoylar'ın kızı Zuhal'e aşıktır. Onun sevdiğine kavuşması hemen hemen imkansızdır, çünkü kızın babası büyük bir holdingin sahibidir; Temelin ise sökük çorabından ve çevresindeki arkadaşlarından başka hiçbir şeyi yoktur. Bu yüzden Esas'in en büyük korkusu kızın babasıdır. Fakat Temel inadından vazgeçmeden müstakbel kayınpederinden kızını ister. Oysa Hıdır Yücesoy tarafından dalga geçilerek aşağılanır. Hem, kendi babası İmam Necati göre aralıksız “bir baltaya sap olamamakla” eleştirilir. Kendi ailesinin bile adam yerine koymadığı Esas, sevdiği kızı alamayınca adeta yıkılır. Bütün bu sırada, Trabzonspor'un kazanan olamamasından dolayı cinnet geçiren arkadaşı Turgay'ın Sümela Manastırı'nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır.

Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı'nın çatısına çıkar. Fakat bu sırada kendisi de intihar etmeye karar verir. Polisler göre aşağıya indirilen Temel, polisin, “Sümela'ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?” diye sormasıyla birlikte, Sümela Manastırı'ndaki muhtemel hazineye odaklanır. Esas'in tek hedefi bundan böyle iyi bir araştırma yaptıktan sonradan Sümela'nın şifresini çözüp Tanrısal Hazine'yi bularak, hem sevdiği kızı edinmek ayrıca de herkese kendini ispatlamaktır.

FİLMİN OYUNCULARI KİMLER?

Alper Kul'un başrolünü üstlendiği Sümela'nın Şifresi: Esas filmi 2011 yılında vizyona girdi. Sümela'nın Şifresi filminde Esas, az bilinen bir sır olan sırrı çözmeye çalışıyor. Alper Kul'un yanı sıra Salih Kalyon, Ruhi Sarı, Altan Erkekli ve Aslıhan Güner’in kadroda yer aldığı Sümela'nın Şifresi Esas, Karadenizlilerin kişileştirilmiş formu olan Temel'le ilgili çekilmiş serinin ilk filmi olarak da göze çarpıyor.

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ: TEMEL NEREDE ÇEKİLDİ?

Sümela'nın Şifresi filmi Karadeniz bölgesinde – Trabzon'da çekildi. Filmin ismini aldığı ve çekimlerde de bulunan Sümela Manastırı eski Yunan Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir ve Trabzon ilinin Maçka ilçesinin Altındere mahallesi sınırları içerisinde bulunan (Eski Yunanca adı: Panagia) deresinin batı yamaçlarında Kara (Eski Yunanca adı: Mela) tepesi üstünde deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER