Sunal Ailesi, izin almadan Kemal Sunal namına hatıra para basanlardan davacı oldu 

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ezo Sunal ve Ali Sunal, kendilerinden izin almadan merhum usta Kemal Sunal'ın görsellerinin Euro kağıdı üstünde kullandıkları gerekçesiyle Serbest Honça ve İbrahim Gölgeli'den şikayetçi oldu.  Şüpheliler hakkında dava açılması is.

Sunal Ailesi, izin almadan Kemal Sunal namına hatıra para basanlardan davacı oldu 

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çocukları Ezo Sunal ve Ali Sunal, kendilerinden izin almadan merhum usta Kemal Sunal'ın görsellerinin Euro kağıdı üstünde kullandıkları gerekçesiyle Serbest Honça ve İbrahim Gölgeli'den şikayetçi oldu.  Şüpheliler hakkında dava açılması istenerek, suça konu paraların toplatılması, üretim, basım ve yayınlama faaliyetlerinin engellenmesini istedi.

Şüpheliler Sunal ailesinin rızasını aldıklarını iddia ederek artist usta Kemal Sunal’ın 20. vefat sene dönümü sebebiyle Euro  kâğıdı üzerine anı para basarak satışa çıkarmışlardı.

Türk Sinemasının unutulmazları aralarında yerini bölge Kemal Sunal’ın eşi ve çocukları, Euro kağıdı üstüne merhum sanatçının görsellerinin kullanıldığı hatıra para basan Serbest Honça ve İbrahim Gölgeli’den şikayetçi oldu.

SAĞLIĞINDA TİCARİ FAALİYETLERDEN KAÇINDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na  avukatları Uğur Güven aracılığıyla şikayet dilekçesi veren Sunal Ailesi, Kemal Sunal’ın sağlığında reklam kampanyası, tanıtım ve ticari faaliyetlerinden hep kaçındığını belirtti. Ressam sanatçının dünyasına defalarca saygı duyarak bugüne değin görüntülerinin bir reklam filminde yer almasına müsade vermediklerini belirten eşi ve çocukları, Kemal Sunal’ın tüm hayatı baştan başa Türk toplumuna hizmet etmeyi kasıt edindiğini, Türk değerinde ve yargılarına da yan kaldığını anlattı.

AİLEDEN RIZA VE İZİN ALINMADI

Avukat Uğur Güven dilekçesinde merhum sanatçının sağlığında ortaya koyduğu bu duruşu rağmen şüphelilerin Sunal Ailesinden müsade ve rıza almaksızın kağıt Eurolar üstünde ressam oyuncunun görsellerini izinsiz kullandığını ve hatıra para adı aşağıda satmak yaptıklarını belirtti.

ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ HATIRA PARASI

Suça konu paraların tanıtımında şüphelilerin Kemal Sunal’ın görselini ön ve arkadaki kapağında kullandığını belirten avukat Uğur Güven dilekçesinde, satış ve pazarlama faaliyetlerinin sosyal medya, yazılmış ve görsel basın ve online alışveriş siteleri üzerinden sürdürdüklerini belirtti. Şüphelilerin tanıtımlarında ise, “Fransa’daki devlete ait Euro banknotlarının basıldığı OberthurFiduciaire matbalarında sinemanın manâlı isimlerinden Kemal Sunal namına basılan hatıra paralar” biçiminde ifadelerini kullandıkları kaydedildi.

ALİ SUNAL’A HEDİYE İDDİASI

Şüphelilerin gerçeğe tutarsız şekilde paraların basım ve piyasaya sunumu hakkında Sunal Ailesinden müsade aldıklarını belirten avukat Uğur Güven, şüphelilerin bu şekilde basına yorumlama yaptıkları hatta anı paraları Ali Sunal’a armağan gönderdiklerini söylediklerini belirtti.

HAKSIZ REKABET

Şikayet dilekçesinde gerçeğe aykırı beyanları ile ticari faaliyette yer alan şüphelilerin bu faaliyetlerinin haksız rekabete teşkil ettiği belirtilerek, izin almadan rahmetli usta oyuncu Kemal Sunal’ın görsellerine yer devretmek suretiyle, FSEK 71. Maddesi ihlal edilip ticari kazanç elde edildiği belirtildi. Şüpheliler hakkında dava açılmasının istendiği dilekçede suça konu paraların toplatılması, üretim, basım ve yayınlama faaliyetlerinin engellenmesi istendi.

Son güncelleme: 09:45 - 11.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER