Turgay Yıldız’ın ölümüne ilişkin ailesinden açıklama

56 yaşındaki tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, 24 Haziran’da İstanbul’da geçirdiği kalp spazmı nedeniyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.Yıldız, bir süre sonra ailesinin yaşadığı Ankara’ya sevk edildi.

Turgay Yıldız’ın ölümüne ilişkin ailesinden açıklama

56 yaşındaki tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, 24 Haziran’da İstanbul’da geçirdiği kalp spazmı nedeniyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Yıldız, bir süre sonra ailesinin yaşadığı Ankara’ya sevk edildi. Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden Yıldız, 22 Temmuz sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Yıldız’ın ailesi Instagram’da yaptığı paylaşımda sanatçının vefatına neden olan hastalığın hikayesini anlattı ve  bazı iddialara cevap verdi.

Açıklamada, Turgay Yıldız’ın vefatının corona virüsü ve aşı kaynaklı olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

“MÜDAHALELERE RAĞMEN YAŞAMA DÖNDÜRÜLEMEMİŞTİR”

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ailemizin kıymetlisi, Türkiye’nin sevgilisi, değerli sanatçı Turgay Yıldız bilindiği üzere 24 Haziran 2021’de İstanbul’da katıldığı bir TV programının bitiminde, kalbinde sıkışma şikayetiyle öğle saatlerinde Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne bizzat başvurmuş ve acilen tedaviye alınmıştır. Çok daha öncesinden de kalp damar rahatsızlığı öyküsü olan Turgay Yıldız için damar yapısının elverişsizliği nedeniyle anjiyo girişiminden istenilen istenen sonuç alınamamış, alternatif tedavi yöntemleri denenmiş, bu doğrultuda kullanılan ilaçlar beyninde kanamaya yol açmış ve bu beklenmedik gelişme nedeniyle kan sulandırıcı ilaç verilmesi sonlandırılarak, gerekli konsültasyon ve girişimler sonucunda hastamız Dr. Siyami ErsekHastanesi’nden, gerektiğinde beyine müdahale yapılmak üzere 26 Haziran 2021 tarihinde saat 00.15’te Marmara Üniversitesi Pendik Eğitimve Araştırna Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edilmiştir. Burada, doğru biçimde yapıldığını bildiğimiz bir müdahaleyle, önce beyinde oluşan basıncı azaltmak üzere biriken sıvının drenajı sağlanarak hasta rahatlatılmış, daha sonraki günlerde uyku halinin devamı üzerine bir kez daha beynine müdahalede bulunulmuştur. 14 Temmuz 2021 tarihine kadar burada, yoğun bakım servisinde tedavi ve takip süreci devam eden hastamızın sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine, doktorların da değerlendirmesi ve uygun bulması sonucunda, ailesinin ve kendisinin de yaşadığı kent olan Ankara’ya Bilkent Şehir Hastanesi Kalp Damar Yoğun Bakım Ünitesi’ne ambulans ile sevki gerçekleştirilmiştir. Burada hızla iyileşme eğilimi gösteren, hepimizi umutlandıran Turgay Yıldız’ımızın, kafamızın bir yerinde hep duran, ‘Aman, umarız bu arada bir kalp krizi daha geçirmez’ diye düşündüğümüz şey maalesef gerçekleşmiş ve 22 Temmuz 2021’de saat 09.45’te bu kez atlatamadığı bir kalp krizi geçirmiş, anında yapılan müdahalelere rağmen yaşama döndürülememiştir.”

“AŞI YAPTIRMAYI KENDİSİ TALEP ETMİŞTİ”

“Ancak ne yazık ki bazı kişiler, iddialarını veya vehimlerini dile getirirken, sosyal medyanın yayılma gücü ve (önlenmesi güç) bilgi kirliliği ve spekülasyon yaratabilme potansiyelini, aşı karşıtlıklarına dayanarak yapmak üzere, özensizce (neredeyse kötü maksatla) kullanmaktadır. Vefatının ardından ortaya atılan ve pek çoğu Covid-19 kaynaklı olduğuna dayalı, özensizce dile getirilen iddialar, tedavi sürecini an be an takip eden ve merhumun daha önce de yaşadığı kalp sorunlarını ve gerçeğin ne olduğunu bilen ailesi ve dostlarının üzüntüsünü daha da arttırmaktadır. Kamuoyunun ve merhumun sevenlerinin bilgilendirilmesi ve kimsenin aklında yersiz şüphe ve kaygıların oluşmaması bakımından bu açıklama zorunlu hale gelmiştir. Bu iddiaların, savların ona olan içten sevgiye ve buna bağlı olarak, hepimiz için kabullenilmesi güç gelen kaybına adeta bir itiraz, isyan niteliğinde, duruma duyulan kırgınlık, kızgınlık, hayal kırılıklığından kaynaklandığını ve iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Her şeyden önce, kendisi yaşamayı çok seven biri olarak ve sağlığını düşünerek Covid-19’dan korunmak amacıyla aşı yaptırmayı kendisi talep etmiştir. Kendisi gibi ailesini de aşıya bizzat götürmüştür. Aile fertlerinden kimsede (bugün itibarıyla, aşının üzerinden 45 gün geçmesine rağmen) herhangi bir yan etki, sağlık sorunu yaşamamıştır. Umar ve dileriz, bundan sonra da yaşanmaz.”

“COVİD-19 İLE BİR İLGİSİ YOK”

“Turgay Yıldız’ın aşı olduğu tarih ile kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvurduğu tarih arasında 2 hafta süre geçmiştir. Özetle; kendisi bir aşı karşıtı olmayan Turgay Yıldız’ın hepimizi derinden üzen vefatının ardından bu konuyu speküle etmek ve bilgiye dayanmadan, bu durumun aşı nedeniyle olduğunu iddia etmek, yaşasaydı, merhumun da yüksek sesle itiraz edeceği bir husustur. Hem onu çok iyi tanıyan, hem onun sağlık durumuna öteden beri vakıf olan, hem de tedavi sürecinin her anını yakından takip eden ailesi ve dostları olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Turgay Yıldız çok yönlü, kimseyi incitmemeye çok özen gösteren ince ruhlu, entelektüel birikimi, analatik zekası yüksek biriydive yaşamındaki temel rehberi kesinlikle bilimdi. Biz de bilimi referans alarak, mevcut bilgi ve veriler ışığında tıbben kalp krizi olarak açıklayabildiğimiz bu ölümün, Covid-19 ile kesinlikle bir ilgisi yoktur iddiasında bulunmayı doğru bulmuyor, bunun da spekülasyondan öte anlam taşımayacağına inanıyoruz. Lütfen zor da olsa bu yeni gerçeği kabullenelim; onu bıraktığı güzelliklerle, hoş anılarla anımsamaya, anımsatmaya ve genç nesillere tanıtmaya, anısını yaşatmaya gayret edelim. Bırakalım huzur içinde uyusun, ruhunu hırpalamayalım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER