Uluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışı

ALANYA, ANTALYA (DHA) - ALANYA Belediyesi'nin ev sahipliğinle düzenlenen Uluslararası Triatlon Yarışları'nın 30.

Uluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışı

ALANYA, ANTALYA (DHA) - ALANYA Belediyesi'nin ev sahipliğinle düzenlenen Uluslararası Triatlon Yarışları'nın 30. yılında nostalji yarışı yapıldı. Yarışın bisiklet parkurunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de sporculara eşlik etti. Yarışta sporcular 300 metre yüzüp, 6 kilometre pedal çevirdikten sonra 1.6 kilometre koştu. Sporcuların aynı yerde yıllar sonra tekrar yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

30. Alanya Triatlon'u nostalji yarışlarında 1991-2000 yılları arasında Alanya'da yarışmış sporcular yeniden yarıştı. 90'lı yıllarda Alanya'da yarışmış olan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya'nın da aralarında bulunduğu yarışa 21 sporcu katıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur da bisiklet parkurunda Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya'ya ve sporculara eşlik etti.

'30 YILDIR ARALIKSIZ SÜRDÜRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ'

Yarış sonunda açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Dünyada bu etkinliği 30 yıldır aralıksız sürdüren ülkeler arasında sadece Almanya ve Türkiye var. Biz de Alanya'mızda 30 yıldır aralıksız sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonlar Alanya'nın yaşantısına mutluluk, huzur katıyor ve tabii ki Alanya'nın tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Bu ve buna benzer organizasyonlar vasıtasıyla Alanya sporun başkenti oluyor. Gerek fiziki gerek coğrafi ortamı, gerekse hava koşullarından dolayı dünyanın en güzel organizasyonlarının yapılabileceği bir yer. Dünyadaki tüm organizasyonların taşıyabilecek alt yapıya sahibiz. 30. yıl nostalji yarışlarına bizi kırmayarak katılan tüm sporculara çok teşekkür ediyorum" dedi.

'DÜNYA REKORU KIRILACAK'

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da "90'lı yıllarda yarışan arkadaşlarımızla mini bir nostalji yarışı yaptık, herkes de çok keyif aldı. Bugün gerçekleşecek olan Mixed Relay yarışlarında bir dünya rekoru kırılacak. Tokyo Olimpiyatları'nda dahi en fazla 29 takımın katıldığı Mixed Relay Yarışları'nda bugün burada ilk kez 34 takım katılacak. Bu da Alanya'nın 30. yılına yakışır bir rekor olacak" diye konuştu.

Uluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışıUluslararası Triatlon Yarışı'nda 30. yıla özel nostalji yarışı

Demirören Haber Ajansı / Engin Anak - Spor Haberleri /beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER