YKS’de çıkan “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü” sorusuna filmin senaristi Levent Kazak’tan yorum geldi

Hafta sonu yapılan YKS'de 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' filmine dair bir soru yer aldı.

YKS’de çıkan “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü” sorusuna filmin senaristi Levent Kazak’tan yorum geldi

Hafta sonu yapılan YKS'de 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' filmine dair bir soru yer aldı. Filmin senaristi Levent Kazak, Hacivat Karagöz sorusunun fotoğrafını paylaşarak gurur duyduklarını ancak soruyu anlamadığını söyledi. 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü' filminin yönetmeni Ezel Akay ise soruya bambaşka bir cevap verdi.

YKS’de Türkçe testinde yer alan Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, “Söz edilen filmle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir” sorusu soruldu.

YKS’DE SORULAN “HACİVAT KARAGÖZ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ” SORUSUNU YORUMLADI

Filmin senaristi Levent Kazak, söz konusu sorunun fotoğrafını paylaşarak “Size bir iyi, bir de kötü haberim var. İyi olan, iki gün önceki üniversite antre sınavında bizim üzerimizden HKNÖ'yü sormuşlar, filmimiz adına kibir duyduk. Fena olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?” diye sordu.

Kazak devamında şunları söyledi:

“Teknik bir soru, matematiğinde bir tasa yok. Fakat soruya hizmet eden metin sanırım Metin Erksan'ın yazısından dargın (filmi ‘devlet ana' ile ilişkilendiren bir tek o) lakin Kemal Tahir ile devlet ve toplum konusunda manzara ayrılığına nasıl geldik oraları öyle anlayamadım.”

“BANA KADAR TEK DOĞRU E ŞIKKI”

Filmin yönetmeni Ezel Akay da soruyla ilgili bir paylaşım yaptı. Akay, “Bitmiş ediyorum: metne kadar de, bana kadar de tek dürüst E şıkkı! Zaten sorulardan en düşük birinin Türkçesi de bozuk!” dedi.

Sorunun içten cevabı ise, yanıt anahtarında D şıkkı olan “Kemal Tahir’in görüşleri filmi incelemede kayda değer bir dayanak noktası sunmaktadır” seçeneği olarak yer aldı.

Son güncelleme: 11:48 - 30.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER