Büşra Güneş Karaçam'ın İlk Kitabı Zar Çıktı

Büşra Güneş Karaçam'ın İlk Kitabı Zar Çıktı

Tiyatro oyuncusu ve dansçı Büşra Güneş Karaçam'ın ilk kitabı “Zar” okuyucuları ile buluştu. Bağımsız bir ekol ile çıkardığı “Zar” şiir kitabında anlama şekilcilikten daha çok önem verdiğini söyledi.  Büşra Güneş Karaçam “Kendimi geliştirmeyi, öğrenmeyi ve üretmeyi çok seviyorum; aynı zamanda kişisel gelişim ve yaşam koçluğu eğitimleri de alıyorum. Şiirlerimde yer yer spiritüel ve felsefik mesajlara rastlamak mümkün, tek bir tema ve konu işlemedim” diye konuştu.  

Büşra Güneş Karaçam ayrıca sözlerine şöyle devam etti; “Hayat eğer bir zar ise o zar bile senin elinde. Çünkü zar tesadüf değildir. O, senin nasıl emeklediğine ve çabana bakar.” ifadesi ile tanımladığı Zar şiir kitabı ‘Tilki Kitap’ yayınevinden çıktı. Kitabın tüm internet satış mecralarından temin edilebileceğini söyleyen Karaçam, “Daha ilk haftada beklentimin üzerinde ilgi yakalayabildim ve bu ilgi beni 2. baskıya geçmeye teşvik etti. Henüz ilk kitabım ve yazmak benim için meditasyon haline geldi. Bazen şehir şehir seyahat ederken, bazen doğa gezileri yaparken, bazen tek bir kelime beynimde sözcük imgeleri yaratmaya başlıyor. Hiç tanımadığım insanlardan bile esinlenebiliyorum. İlham benim için hiç zor olmadı; çünkü yaşadığım her duygudan ilham alabiliyorum.  Hatta bu duygular mutluluk ya da hüzün hiç farketmiyor o duygularımı gözlemleyerek, o hislerimin farkında olarak kaleme alabiliyorum.  On altı yaşımdan beri yazıyorum ve bu kitabın içindeki şiirlerim dönem dönem yazılmış şiirler. Mesela bazı şiirlerimi 16, 17 bazılarını 22, 25 bazılarını ise son iki yıldır yazdım. Tabii ki de zaman içerisinde hislerimizin yoğunluğu yaşamımıza etkisel olarak değişebiliyor; ama yazarken o yoğunluğu aynı şekilde hissedebiliyorum.  O zamanlarda çok yoğun hissettiğim hisleri şimdi aynı yoğunlukta hissedebilecek okuyucularımın kalbine temas edebilmek çok güzel bir duygu.

Şiirlerimin içerisinde varlık felsefesi, insanı sorgulayan, ölüm, aşk, politika, psikolojik olgular ve belki bir karakterin 20 yıl önceki ya da 20 yıl sonraki hali. Hiç farketmiyor sadece kendi yaşantımdan yola çıkmadım, tabiki de kendi yaşamım da besledi beni yazarken; ama her okuyan okuyucularım sadece beni değil aynı zamanda kendisinden de birşeyler bulabilecek bu kitapta” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER